Πενιχρά ήταν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεις για την τοπική αγορά αφού για μια ακόμη χρονιά οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν είδαν αύξηση των πωλήσεων τους . Αυτό δείχνουν τα στοιχειά που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοέμβριου 2017 αφού μόλις το 10% των επιχειρήσεων δηλώσαν ότι είδαν αύξηση των πωλήσεων τους σε σχέση με πέρσι , ενώ σχεδόν οι μισές (47%) κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα τζίρου από πέρσι.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν περισσότερες επιχειρήσεις στο θεσμό πραγματοποιώντας και υψηλά ποσοστά εκπτώσεων. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η πλειονότητα των επιχειρηματιών, σε ποσοστό 48%, πιστεύει ότι οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις δεν επηρεάζουν το συνολικό τζίρο της φθινοπωρινής -χειμερινής περιόδου και περίπου ο ένας στους τρεις δηλώνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει αρνητικό αντίκτυπο, όσον αφορά στις συνολικές πωλήσεις και ένας στους πέντε θετικό.
Ανάλογη εικόνα επικράτησε και στην αγορά των Τρικάλων  όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου η κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.