Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων με πρόταση για πρόσληψη πέντε (5) ατόμων ως μόνιμο προσωπικό, κατηγορίας Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Η σύγκληση του Σώματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι, κρίνεται ως κατεπείγουσα για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού τρέχοντος έτους, όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με σχετική αλληλογραφία προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας. Στον Δήμο Τρικκαίων παρατηρείται σημαντική έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό και σε Υπηρεσίες του Δήμου όπως Τεχνικές, Επιχειρησιακού Έργου, Χωροταξίας – Περιβάλλοντος και Οικονομικές, λόγο για τον οποίο προτείνεται η πρόσληψη 5 ατόμων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στους συγκεκριμένους τομείς.
Πιο αναλυτικά, προτείνονται οι προσλήψεις για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ5 Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (1), ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (1), ΤΕ Μηχανικών – Τοπογράφου Μηχανικού (1), ΤΕ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1) και ΠΕ Διοικητικών – Οικονομολόγου (1). Να σημειωθεί ότι καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού είναι η 29η Φεβρουαρίου, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αποστέλλεται, όπως άλλωστε όλων των Δήμων του Νομού Τρικάλων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας.