Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο art café «Σουίτα» (Στρατηγού Σαράφη 18) θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ιωάννας Χαρμπέα «ένοχες Γόβες» από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Τσούκαλης ιδιωτικός ερευνητής, Δημήτρης Παδιός δημοσι-ογράφος, Αχιλλέας Οικονόμου Ψυχίατρος και Ιω Τόγελου δικηγόρος.
Ο Χρήστος, ένας φιλήσυχος και πράος χαρακτήρας, το βράδυ Πρωτοχρονιάς αγοράζει ένα ζευγάρι γόβες θέλοντας να κλείσει πληγές και να δώσει λύση στη μίζερη ζωή του. Θα τις φυλάξει σαν κάτι ιερό για αυτόν, θα μοιραστεί μαζί τους όλα τα μυστικά του, θα τις κάνει δικές του. Θα τις αγαπήσει και θα τις μισήσει ταυ-τόχρονα. Το τέλος όμως είναι απρόσμενο, γιατί τελικά την αγάπη και το μίσος τα χωρίζει απόσταση ανα-πνοής. Το ζωηρό κόκκινο χώμα από τις γόβες θα ανάψει φωτιές που θα τις σβήσει το κύμα της θάλασσας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Ιωάννα Χαρμπέα γεννήθηκε ένα πρωι­νό του Ιούνη στα Τρίκαλα. Οι σπουδές της είναι στην Κοινωνιολογία-Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από πολύ μικρή άρχισε να γράφει παιδικά τραγούδια και ποιήματα. Η αγάπη της για τη συγγραφή εκδηλώθηκε έντονα από το 2005 που άρχισε να αρθρογραφεί συστηματικά σε τοπικές έ-ντυπες εφημερίδες αλλά και σε πανελλαδικά sites, καθώς και σε περιοδικά. Τα εκατοντάδες άρθρα της βρήκαν θέση σε πολλές εφημερίδες, ακόμη και εκτός των ορίων της χώρας, όπως σε Κύπρο και Γερμανία. Τα γραφόμενά της τα ονομά-ζει «κοινωνικά φτερουγίσματα», γιατί αφορούν ως επί το πλείστον κοινωνικά θέματα. Το πρώτο της επίσημο συγγρα-φικό εγχείρημα, σε βιβλίο αυτή τη φορά, γίνεται με το διδακτικό παραμύθι Η Απόχη της Ανδριάνας. Επειδή όμως της αρέσουν οι προκλήσεις δοκίμασε τον εαυτό της στο κοινωνικοψυχολογικό μυθιστόρημα με τίτλο: Ένοχες γόβες. Επί-σης, ασχολείται με τη συγγραφή στίχων και εργάζεται από το 2004 στο Δήμο Τρικκαίων με την ιδιότητα της κοινωνιο-λόγου για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ευπαθείς ομάδες. Παλαιότερα είχε εργαστεί σε ΚΕΚ, ΙΕΚ και φρο-ντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολλά πανελλήνια συνέδρια και κοινωνικές έρευνες. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζει και άλλα βιβλία, όπως το παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό με τίτλο: Ζαφειρένια, η κόρη του πυροσβέστη. Πιστεύει ότι η συγγραφή αποτελεί το φιλτράρισμα της ψυχής από τη σκληρή καθημερινότητα και πως η δύναμη των λέξεων είναι εκείνη που θα δώσει τη λύση σε πολλά κοινωνικά προβλήματα.