Γεμάτο δράσεις θα είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η συγγραφέας Μαρία Καλύβα και η εφημερίδα «Τα Μετέωρα», στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, συνδιοργανώνουν παρουσιάσεις παραμυθιού, στις οποίες και σας προσκαλούν. Οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν ενεργά στην αφήγηση του παραμυθιού, θα πάρουν μέρος σε διάφορα διαδραστικά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν και όχι μόνο…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 2 Απριλίου 2016  (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ)
5:00 το απόγευμα (νήπια, ηλικίες έως 5 ετών)
7:00 το απόγευμα (παιδιά, ηλικίες άνω των 6 ετών)
Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»
Κυριακή 3 Απριλίου 2016  (ΤΡΙΚΑΛΑ)
11:30 το πρωί
Καφετέρια «Le Chat Noir» (Στουρνάρα 10 -12, Παλιά Μανάβικα)
Κυριακή 3 Απριλίου 2016  (ΤΡΙΚΑΛΑ)
5:30 το απόγευμα
Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυργετού
(Με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού)
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
(ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/13#ixzz44dzicpy2)