Για το μείζον θέμα του προσφυγικού «που εισέβαλε βιαίως στην περιοχής μας» όπως αναφέρουν παρεμβαίνουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων.
Όπως τονίζεται: «Η ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, αποτέλεσμα πολέμου και ακραίας φτώχιας από την Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, μπορεί να είναι παρεπόμενο χειρισμών των μεγάλων δυνάμεων, θρησκευτικού φανατισμού και όργανο πολιτικής και αλλότριων επιδιώξεων( πχ. Τουρκία), όμως είναι η χώρα μας που δέχεται τη μεγάλη πίεση και με αλλοπρόσαλλη πολιτική έγινε αποθήκη ανθρώπων.
Το σφράγισμα των βορείων συνόρων μας, μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις βεβαιότητες μας . Και είναι κυρίως ευθύνη της κεντρικής διοίκησης να δώσει λύσεις και να αποσυμφορήσει τις τοπικές κοινωνίες από δυσανάλογο βάρος. Βεβαίως με αισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, όμως με γνώμονα τα εθνικά μας συμφέροντα.
Σε  τοπικό επίπεδο (Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο νομός μας) οι Σύλλογοι μας  θα συνεργαστούμε με τους υγειονομικούς φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των προσφύγων, αλλά και να προλάβουμε ενδεχόμενη υγειονομική βόμβα που ενδεχόμενα θα μας πλήξει όλους.
Επιβλητική η ανάγκη να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Οι δημόσιες δομές Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ) θα έχουν τον πρώτο λόγο και αν χρειασθεί και οι ελευθεροεπαγγελματίες υγειονομικοί θα συνδράμουμε.
Είναι ώρα για αποτελέσματα χωρίς πολλά λόγια»
Ι. Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ο πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΠΕΤΡΟΥ
Ο. Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο πρόεδρος
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Φ. Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο πρόεδρος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΟΣ