Στο ισχυρό μήνυμα της κοινωνίας για ανανέωση στάθηκε ιδιαίτερα κατά την τοποθέτησή του για το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.
«Η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες έλαβε το ισχυρό μήνυμα της κοινωνίας  για ανανέωση» τόνισε ο κ. Κ. Σκρέκας «διήνυσε μεγάλο δρόμο. Έκανε άνοιγμα στην κοινωνία  και δικαιώθηκε. Η ελπίδα των πολιτών που σβήστηκε απο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, άρχισε να αναζωογονείται με τη συνειδητή προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος μας.
Η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση  με μαζική συμμετοχή σηματοδότησε την πρώτη νίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθόρισε την επόμενη στάση:  οικονομικά της παράταξης και  οργανογράμματα  εξορθολογίζονται, παλαιοκομματικές νοοτροπίες κόβονται, το συνέδριο γίνεται φόρουμ διαλόγου για τη δημιουργία της  νέας  μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Προσδοκία, το Συνέδριο να  οδηγήσει στη μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, πιο ανοιχτό και δημοκρατικό, διευρυμένο, με διακριτούς ρόλους για κράτος και κόμμα, όπου όλοι θα κρίνονται και αναδεικνύονται από την κοινωνία, όπου οι νέοι θα ανακτήσουν το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη για την πολιτική, για την προσφορά στην Ελλάδα.
Στις επόμενες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχτεί πρώτο κόμμα. Αυτό όμως δεν πρέπει να προκύπτει ως επιλογή του μικρότερου κακού απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  αλλά ως  αποτέλεσμα συνειδητής εμπιστοσύνης και ελπίδας από τους πολίτες. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος για την αναγέννηση της πατρίδας μας».