Σειρά παρεμβάσεων σε διαφορετικούς τομείς για τη βελτίωση της κίνησης και κυκλοφορίας των πολιτών πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Ο ένας από αυτούς τους τομείς είναι οι σηματοδοτήσεις, οι διαγραμμίσεις και οι διευκολύνσεις πολιτών, ΑμεΑ και ποδηλατών. Ετσι, από το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου 2018 λαμβάνεται σειρά μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018.

Συγκεκριμένα:
- ξαναβάφονται οι θέσεις στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ
- τοποθετούνται άλλα 10 ποδηλατοστάσια σε κεντρικά σημεία (πλατεία Μακαρίου, Ασκληπιού, Μουσείο Τσιτσάνη)
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει αποδώσει συνολικά 40 θέσεις για ΑμεΑ στην πόλη, καθιστώντας ευκολότερη τη στάθμευση των οχημάτων, ενώ ο ειδικός χρωματισμός ήδη από το 2015, τις κατέστησε διακριτές από όλους.

Τα μέτρα αυτά συμπληρώνονται από δράσεις για το ποδήλατο στα σχολεία και από την τοποθέτηση «Π» σε σχολεία. Ταυτοχρόνως, ήδη από την άνοιξη έγιναν εργασίες βελτίωσης των πεζοδρομίων, αρχικώς στο κέντρο της πόλης (οδοί 25ης Μαρτίου, Στρ. Σαράφη, τμήμα της Ασκληπιού κ.α.). Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις εργασίες αυτές με βάση τον προγραμματισμό, ώστε όλες αυτές οι δράσεις να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις συνθήκες για πεζούς και ΑμεΑ στην πόλη των Τρικάλων.