Tον τρόμο έζησαν δύο θηροφύλακες της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Νοτίων Σποράδων, όταν κυνηγός, τον οποίο έλεγχαν, έστρεψε την κάννη του όπλου εναντίον τους και τους απείλησε.

Το περιστατικό συνέβη στην αγροτική περιοχή Γούρνες, έξω από τον Παραπόταμο Τρικάλων και έχει ήδη επιληφθεί η αστυνομία.

«Κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι μου, κάνω τον σταυρό μου, να γυρίσω ζωντανός», λέει στο ethnos.gr ο θηροφύλακας Βασίλης Μπέκος, που μαζί με τον συνάδερφό του, Αθανάσιο Τριμίτζιο, είδαν την κάννη να τους σημαδεύει.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, εντόπισαν ένα Ι.Χ., τύπου τζιπ ανοιχτού χρώματος, σταματημένο στην περιοχή Γούρνες και κινήθηκαν προς αυτό. Ζήτησαν από τον οδηγό του, που είναι κάτοικος της περιοχής και την ώρα εκείνη βρισκόταν έξω από το όχημα, να ελέγξουν τα χαρτιά του.

«Είχε νόμιμη άδεια θήρας, αλλά διαπιστώσαμε ότι το όπλο του ήταν παραποιημένο και αντί για τρία φυσίγγια, είχε τοποθετήσει πέντε. Ζητήσαμε το όπλο, το κατασχέσαμε και το βάλαμε στο αυτοκίνητό μας. Πριν όμως προλάβουμε να φύγουμε ο κυνηγός όρμησε κατά πάνω μας, άρπαξε το όπλο και το έστρεψε εναντίον μας σε έξαλλη κατάσταση. Παγώσαμε. Νιώσαμε φόβο και τρόμο», αναφέρει ο κ. Μπέκος.

Μαζί με τον συνάδερφό του προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση και αποχώρησαν, ενώ ο δράστης, ηλικίας περίπου 60 χρόνων, πήρε το όπλο και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Όπως επισημαίνουν, ο 60χρονος άντρας ήταν εκτός εαυτού, τους απειλούσε και τους έβριζε, ενώ είχε συνεχώς την κάννη του όπλου στραμμένη κατά πάνω τους.

Οι δύο θηροφύλακες ενημέρωσαν την αστυνομία και μαζί με τα περιπολικά που έσπευσαν στο σημείο, έκαναν έρευνα στην περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν και στη συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα όπου έκαναν καταγγελία.

Επιπλέον, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως το κυνηγετικό σκυλί που είχε μαζί του ο δράστης δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση, ούτε και βιβλιάριο υγείας. 

«Ατυχές» χαρακτηρίζει το συμβάν, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης Τρικάλων, μέσω του οποίου και έγινε γνωστό, Θανάσης Μανούρας, τονίζοντας ότι η συνεργασία θηροφυλάκων και κυνηγών είναι άψογη.

Οι θηροφύλακες προστατεύουν το δάσος και την πανίδα του, από λαθροκυνηγούς και λαθροαλιείς, ενώ επειδή βρίσκονται συνεχώς μέσα σε δασικές και αγροτικές περιοχές, ενημερώνουν για τυχόν φωτιά ή άλλο περιστατικό.

Στην περιοχή του Παραπόταμου αυτή την εποχή οι κυνηγοί αναζητούν ορτύκια και τρυγόνια, ενώ αργότερα θα βγουν για κυνήγι πάπιας.

Mαρία Ριτζαλέου (ethnos.gr)