Την αντίθεσή τους στην αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής εκφράζουν 23 στελέχη της ΔΗΜΑΡ (μεταξύ αυτών και η Τρικαλινή Φωτεινή Αναστασίου), τα οποία δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο έκτακτο συνέδριο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός «ενιαίου πολυτασικού φορέα της σύγχρονης κεντροαριστεράς».
«Είμαστε αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την συμφωνία των Πρεσπών. Οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο ΚΙΝΑΛ όλα τα περιθώρια συνθέσεων» τονίζουν, μεταξύ άλλων.
Και προσθέτουν: «Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου». Ενός πόλου ικανού -εξηγούν- να  αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό.
Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι «παραμένουμε στα όργανα του ΚΙΝΑΛ και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς».
Ένα συνέδριο -συμπληρώνουν- που οφείλει να έχει στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.
Να θυμίσουμε ότι η Φωτεινή Αναστασίου έχει ήδη ανακοινωθεί στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για το νομό Τρικάλων, από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr