Ακόμη ένα νέο διδακτήριο παραδόθηκε στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το 23ο Νηπιαγωγείο, το οποίο παραδόθηκε στον Δήμο Τρικκαίων από τον εργολάβο που το κατασκεύασε σε ενάμισι χρόνο περίπου. Η παράδοση έγινε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στην αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη.
Το διδακτήριο βρίσκεται στην περιοχή Πάσχου ΙΙ (Ο.Τ. 1506γ), ανάμεσα στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου και το κλειστό γυμναστήριο. Είχε αρχικό προϋπολογισμό 595.000 και η σύμβαση μετά την έκπτωση 50,62% ανήλθε σε ποσό 293.788,71 ευρώ. Ανάδοχος εταιρεία ήταν η «Σ. ΛΑΝΤΑΒΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ «ΘΕΣΣΑΛΟΔΟΜΙΚΗ Ε.Τ.Ε.»
Το κτήριο είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και κατασκευάστηκε σε οικόπεδο εμβαδού 1.470,51 μ2.
Είναι ισόγειο, εμβαδού 298,57 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.
Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.
Η χρηματοδότηση προήλθε από το ΕΣΠΑ. Μετά την κατασκευή του διδακτηρίου, αποσυμφορείται και το 30ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται σε όμορφη περιοχή του Δήμου. Στη διάρκεια του καλοκαιρού θα γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, οπότε από τον Σεπτέμβριο το νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.