Καθώς η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου πλησιάζει με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου  μίλησε σήμερα στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 σχετικά με τις διαδικασίες που επείγουν, προκειμένου οι μάσκες για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στα σχολεία της χώρας το πρωινό της Δευτέρας. 

Όπως ανέφερε, προέχει η διανομή τους στα σχολεία της επαρχίας και στα Τρίκαλα η πρώτη ποσότητα υφασμάτινων μασκών θα φτάσει την Κυριακή, με την παραλαβή τους να ολοκληρώνεται μέχρι την Τετάρτη, έτσι ώστε κάθε μαθητής να έχει από 4 μάσκες. 

Εξηγώντας τους λόγους της σταδιακής παραλαβής και διανομής των μασκών στα σχολεία ανέφερε πως: 

«Την ώρα αυτή δεχόμαστε ποσότητες από τους 20 βιοτέχνες, και τις προωθούμε παράλληλα προς την επαρχία, τελευταία θα αφήσουμε την Αθήνα. Στα Τρίκαλα, για λόγους τάξεως, θα έρθουν την Κυριακή οι μάσκες, και σε συνεννόηση με τη σχολική επιτροπή θα γίνει η διανομή.

Τη στιγμή αυτή θα πάρει από μια μάσκα ο κάθε μαθητής. Δυστυχώς δεν έχουμε ποσότητα υφάσματος για να ραφτούν οι μάσκες, και μας προβληματίζει ότι οι περισσότεροι έμποροι ράβουνε στο ίδιο εργοστάσιο φασόν, και έτσι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια καθυστέρηση.

Με το που παραλαμβάνουμε, την ίδια στιγμή στέλνουμε για παράδοση. Μέχρι πάντως την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν παραδώσει όλη την ποσότητα όλοι οι προμηθευτές».

trikalaenimerosi.gr