Κατά 200 χιλιάδες ευρώ αυξημένο είναι το κόστος για την θέρμανση στα σχολεία, όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Πρέπει να είμαστε ο πρώτος Δήμος που έχει βγάλει διεθνή διαγωνισμό για τον πάροχο του ρεύματος, και έχουμε πετύχει να μην έχουμε ρήτρα αναπροσαρμογής. Βέβαια, η εταιρεία που έχει πάρει το διαγωνισμό δεν αντέχει πλέον με την τιμή των 0,08 ευρώ ανά κιλοβατώρα, και μας ζητάει να ξαναδούμε τις τιμές, αλλά υπάρχει σε ισχύ η συμφωνία ως τώρα. Συνεπώς, ο Δήμος Τρικκαίων με την πρόνοια αυτή γλιτώνει ήδη πάρα πολλά χρήματα από το ρεύμα, χρήματα που σήμερα γίνονται έργα.

Πέρα από το κομμάτι του ρεύματος, υπάρχει ήδη αύξηση στο κόστος των σχολικών επιτροπών για θέρμανση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η αύξηση είναι της τάξης του 60%, τρέχει δηλαδή η χρονιά αυτή με περίπου 200.000 ευρώ παραπάνω μόνο για τα σχολεία. Έχουμε κάνει μια ομάδα συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών και την ΚΕΔΕ, ώστε να δούμε πώς θα καλύψουμε το κόστος αυτό. Πρέπει να συμφωνήσουμε πως τα έξοδα των σχολείων δεν είναι δουλειά των Δήμων.

Οι Δήμοι παίρνουν κάποια λεφτά από το κράτος για να πληρώσουν τα έξοδα των σχολείων, δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων τα σχολεία, απλά διαχειριστές είμαστε. Αν δεν μας δώσουν τα χρήματα, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε. Πρακτικά, δεν υπάρχει πιθανότητα οι Δήμοι να βρούνε τόσα χρήματα παραπάνω, έχουμε προϋπολογίσει ένα συγκεκριμένο ποσό, οπότε αν δεν βρει το Υπουργείο Οικονομικών κάποιο επιπλέον ποσό για να ενισχυθούνε οι Δήμοι τότε θα υπάρξουν προβλήματα.»