Ο Δήμος Τρικκαίων θεωρεί ως εξαιρετικά θετική τη νέα εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας αναφορικά με το κάπνισμα και τους ελέγχους για την τήρηση του νόμου. Η αντίστοιχη προσπάθεια του Δήμου, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, έχει ήδη καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο αποδοχής από τους πολίτες, όσο και σε επίπεδο συμπαράταξης φορέων, Δήμων, συλλόγων.
Η υπενθύμιση της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ελέγχων, η υπενθύμιση των διατάξεων του νόμου και η γενικότερη ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικώς του Υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, είναι οι απαιτούμενες ενέργειες που συμβάλλουν στην εφαρμογή του νόμου.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι «η συμβολή του Υπουργείου σε όλη αυτή την προσπάθεια δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι. Η πολιτική απέναντι στο κάπνισμα ήταν και είναι μέλημα όλων, όσοι πιστεύουν ότι, αφ’ ενός πρέπει αν εφαρμόζονται οι νόμοι, αφ’ ετέρου ότι ο σεβασμός στην υγεία των συμπολιτών είναι πρωταρχικό μέλημα».
Και συμπλήρωσε: Πλέον μπορούμε, από νέα βάση και με ισχυρότερες δυνάμεις, να σχεδιάσουμε όλοι μαζί – Υπουργείο και Αυτοδιοίκηση – πρόσθετες δράσεις, για την ενημέρωση και την πρόληψη, βελτιώνοντας, πιθανώς, και σημεία του ισχύοντος νόμου.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να πράττει το καθήκον του, με:
- συνέχιση των διαδικασιών ενημέρωσης των πολιτών, με τη συνδρομή φορέων, συλλόγων και της Ομάδας Εθελοντών
- ενίσχυση των ελέγχων: από τον περασμένο Δεκέμβριο η Δημοτική Αστυνομία (τηλέφωνο 2431351556) πραγματοποίησε σχεδόν 230 ελέγχους και επανελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη και τα χωριά, επιδίδοντας 18 πρόστιμα για μη εφαρμογή του νόμου.