Απάντηση έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης που δέχθηκε, μιλώντας στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6. 

Όπως τόνισε, η κατάσταση με τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη των Τρικάλων οφείλεται τόσο στην χαλαρότητα με την οποία οι πολίτες αντιμετώπισαν την πανδημία του κορωνοϊού στα Τρίκαλα, αφού δεν υπήρχαν κρούσματα, όσο και στο γεγονός της ύπαρξης κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως γάμοι, από τον συνωστισμό των οποίων υπήρξαν αρκετά κρούσματα στην συνέχεια. 

Επιπλέον, υπερασπίστηκε το έργο του Δήμου με τους ελέγχους από την Δημοτική Αστυνομία, που γίνονται σε καθημερινή βάση για την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ απάντηση έδωσε στον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Γιώργο Καίκη, για τις ενστάσεις του στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε τα εξής: 

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί επαναπαυθήκαμε όλοι μας με τα πολύ λίγα κρούσματα που είχαμε στις αρχές Αυγούστου, συν κάποιες ατυχείς επιλογές σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Σε όσα λέει η αντιπολίτευση περί μη ελέγχων, δεν ισχύει φυσικά διότι καθημερινά έχω πολίτες να διαμαρτύρονται γιατί τους γράψανε. Η δημοτική αστυνομία με το λίγο προσωπικό που έχει, κάνει ότι μπορεί. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, γιατί από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προέκυψε ότι αυτά συνέβησαν  λόγω κοινωνικών εκδηλώσεων, επιστροφή από διακοπές  ή σε χώρους εργασίας.

Σε αυτό που ζητάει ο κ. Καΐκης  να αραιώσουμε τους μαθητές και να τους πάμε σε άλλα δημοτικά κτίρια, όταν αναλάβουμε και…το Υπουργείο Παιδείας ίσως μπορέσουμε να το κάνουμε. Μέχρι τότε ας μου υποδείξει ένα κτίριο τέτοιο που είναι κατάλληλο για σχολικό κτίριο, γιατί είναι πολύ ωραίο να λέμε λόγια στον αέρα άλλα καλό είναι να δούμε την πραγματικότητα με σοβαρότητα. Κανένα θέμα δεν έχουμε ούτε και με τις καθαρίστριες, ότι προβλήματα υπάρχουν είναι μεμονωμένα και η Διεύθυνση Παιδείας τα λύνει.

Στους μαθητές εκκρεμούν να δοθούν ακόμα 2 μάσκες, όταν έρθουν στην ΚΕΔΕ οι σωστές διαστάσεις θα προχωρήσουμε και τον διαγωνισμό. Υπάρχει μια κουβέντα ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, και όταν αυτή τελειώσει θα μας στείλουν επισήμως τις διαστάσεις και θα πράξουμε έπειτα κι εμείς τα δέοντα».