Αγγίζει τα 50 ο αριθμός των περιστατικών covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. 

Πρόκειται για ασθενείς που είτε αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αφού έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, είτε θεωρούνται ως ύποπτα περιστατικά που λόγω των συμπτωμάτων τους και της κλινικής τους εικόνας χρήζουν νοσηλείας. 

Επιπλέον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις πολιτών που προσέρχονται καθημερινά στο Γ.Ν. Τρικάλων προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ του κορωνοϊού και κατόπιν του αποτελέσματος και των οδηγιών που τους δίνονται από τους γιατρούς, επιστρέφουν στα σπίτια τους όπου θα πρέπει να παραμείνουν σε περιορισμό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Τρικάλων υποβάλλονται μόνο οι περιπτώσεις με σοβαρά και επίμονα συμπτώματα (υψηλός πυρετός, έντονος βήχας, κ.ά.), όπως και εκείνες των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.  

Στο νομό Τρικάλων από την 1 έως και τις 7 Νοεμβρίου τα κρούσματα κορωνοϊού που επισήμως έχουν καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ είναι 180! 

Αριθμός ρεκόρ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο, για τον μήνα Σεπτέμβριο τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 155, ενώ εκείνα του Οκτωβρίου έφτασαν τα 210. 

Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων αφενός αποτυπώνει την μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού που οδήγησε την χώρα στο καθολικό lockdown, αφετέρου δημιουργεί ένα μεγάλο ερώτημα. 

Γιατί στα Τρίκαλα με περιοριστικά μέτρα σε εφαρμογή από τις 26 Σεπτεμβρίου δεν περιορίζονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά, αντιθέτως, συνεχώς αυξάνονται; 

trikalaenimerosi.gr