Στα λευκά ξύπνησαν και τα Τρίκαλα το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου από το αρκετό χιόνι, που συνεχίζει να πέφτει με αμείωτη ένταση.

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε στον νομό Τρικάλων από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι έφτασε και στο κέντρο της πόλης, δεν σταμάτησε λεπτό κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως ακριβώς προέβλεπαν τα μετεωρολογικά δεδομένα της κακοκαιρίας "Μήδεια". 

Σύμφωνα με αυτά, το χιόνι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες της Κυριακής και μάλιστα για άλλη μια φορά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr υπάρχει η προειδοποίηση για ισχυρή χιονόπτωση στην περιοχή των Τρικάλων το μεσημέρι και νωρίς το βράδυ. 

Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση για 24 ώρες περίπου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού, καθώς η έγκαιρη κινητοποίηση των Δήμων και της Περιφέρειας κατάφερε να κρατήσει όλους τους δρόμους ανοικτούς, χωρίς να χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Στην πόλη των Τρικάλων, ο μηχανισμός του Δήμου από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και αυτή την ώρα είναι επί ποδός, καθαρίζοντας τους δρόμους της πόλης από το χιόνι, το οποίο, όμως, δεν δημιουργεί κανένα σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων και των πεζών. 

Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η θερμοκρασία αγγίζει οριακά τους 0 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τον μικρό σε ένταση παγετό που δημιουργεί, όμως, ολισθηρότητα πολύ επικίνδυνη για τους πεζούς. 

Οι χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας "Μήδεια", που πλήττει τον νομό Τρικάλων θα σταματήσουν το βράδυ της Κυριακής. Από την Δευτέρα ξεκινά το κύμα της έντονης παγωνιάς με τους βοριάδες και την ηλιοφάνεια, που θα ρίξουν το θερμόμετρο έως και 7-8 βαθμούς κάτω από το 0. 

Η Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι η πιο παγωμένη ημέρα της κακοκαιρίας, ενώ από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου προβλέπεται η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

trikalaenimerosi.gr