Για το θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου εν μέσω του σφοδρού νέου κύματος κορωνοϊού, που βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, μίλησε η ιατρός και πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Πέμπτης στην Λέσχη 97,6.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στα Τρίκαλα, που πλέον αποτελούν "κόκκινη περιοχή", δήλωσε την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση των μαθητικών παρελάσεων, καθώς θα υπάρξει συνωστισμός που, όπως είναι γνωστό, πυροδοτεί την διάδοση του κορωνοϊού. Επιπλέον, σε μια τέτοια ανοικτή εκδήλωση είναι ανέφικτη η επιβολή μέτρων περιορισμού. 

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη είπε τα εξής: 

«Την άποψη μου την έχω καταθέσει εδώ και μέρες, να γίνουν μόνο οι στρατιωτικές παρελάσεις. Να μην γίνουν στις κόκκινες περιοχές όπως στα Τρίκαλα οι μαθητικές παρελάσεις. Σε όλους μας αρέσουν οι παρελάσεις, πώς θα πεις σε γονείς, σε παππούδες γιαγιάδες, να μην πάνε να δούνε τα παιδιά που παρελάζουν; Εκεί θα βάζει ο ένας το κεφάλι του μπροστά από τον άλλο να δει το παιδί του, πώς θα βάλεις περιοριστικά μέτρα;

Αναφερόμενη στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και του εμβολιασμού, τόνισε πως θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα, δεν θα είναι αυτό που θέλαμε και στοχεύαμε. Έχουμε το όπλο του εμβολίου και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αν πιάναμε το στόχο που έπρεπε να πιάσουμε, του 85%, θα ήμασταν τώρα άνετοι και ελεύθεροι όλοι μας.»

trikalaenimerosi.gr