Στη Λέσχη 97,6 μίλησε το πρωί της Τρίτης η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών, Ματίνα Παγώνη, για την κατάσταση που επικρατεί στα Τρίκαλα, καθώς τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο. 

Μιλώντας για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην διενέργεια καθημερινών ελέγχων και στην αύξηση των εμβολιασμών. 

Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη είπε τα εξής:  

"Στη φάση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα Τρίκαλα, θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων, να γίνονται πολλά τεστ ώστε να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί και να μην μεταδίδουν, και πολλοί έλεγχοι. Αν γίνουν αυτά τώρα, σε 15-20 μέρες τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Είναι τρεις πολύ απαραίτητες ενέργειες".

Ερωτώμενη για την διεξαγωγή του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα εν μέσω πανδημίας, κάτι που δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό αφού συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, είπε τα εξής: 

"Γνωρίζω ότι η εκδήλωση που ετοιμάζετε στα Τρίκαλα, ο Μύλος των Ξωτικών, συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Αν το πάρετε επάνω σας, να φοράνε οι επισκέπτες μάσκα, να κρατάνε αποστάσεις, και να ελέγχονται σωστά τα πιστοποιητικά, δηλαδή να υπάρχει αυτό που λέμε ατομική ευθύνη, τότε δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Είπα και πέρυσι τέτοιον καιρό ότι δεν θα κάναμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων, αλλά με 7000 κρούσματα τη μέρα δεν το βλέπω ούτε φέτος. Αναρωτιέμαι πάντως, ποιος έχει διάθεση να πάει σε ρεβεγιόν με τέτοια κατάσταση".

Όπως καταλαβαίνει κανείς από την σωστή επιστημονικώς τοποθέτηση της κυρίας Παγώνη, αλλά πρακτικώς ανεφάρμοστη, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. 

trikalaenimerosi.gr