Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με τα τρέχοντα προβλήματα του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και για την αποτίμηση των πρωτοβουλιών οικονομικής ελάφρυνσης των αγροτών και των συνεταιριστών από την κυβέρνηση. Στο περιθώριο της ευρείας αυτής σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Δημήτριος Κόττης επέδωσε στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικό υπόμνημα σε σχέση με τις βασικότερες τρέχουσες προκλήσεις, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την στήριξη των γαλακτοπαραγωγών, αλλά και ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε η παραγωγική αγροτική βάση της Καλαμπάκας να ισχυροποιηθεί.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη σημείωσε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σε συνδυασμό με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τα μέλη τους προσφέρουν βαθιά οικονομική ανακούφιση στην αγροτική οικονομία. Σημείωσε, επίσης, ότι για την στήριξη των κτηνοτρόφων και την ενίσχυση των εισοδημάτων από το γάλα η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στην απόδοση της ενίσχυσης de minimis, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα αύξησης των ποσών που θα μπορέσουν να αποδοθούν, ενώ εξοφλούνται και οι δικαιούχοι του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η βουλευτής τόνισε επίσης ότι η αγροτική παραγωγική βάση της Καλαμπάκας θα πρέπει να ενισχυθεί και στο επίπεδο της πρόσβασης των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων σε εξειδικευμένες σπουδές και αυτός είναι και ο στόχος των νέων διετών προγραμμάτων που θα δημιουργηθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τέλος, σε σχέση με τα θέματα των εκκλησιαστικών εκτάσεων που τέθηκαν από τους συνεταιριστές σημείωσε ότι κυβερνητικός στόχος είναι η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και η συναινετική προσπάθεια ώστε η παραγωγική γη να μπορέσει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων.