Στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων τη σχολική χρονιά 2015 – 2016 υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ)  από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και τις δασκάλες τους, κ. Ο. Καλλιάγρα, δασκάλα του ΣΤ1, κ. Μ. Γκούμπλια, δασκάλα του ΣΤ2, κ. Α. Γουλιώτη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και κ. Χ. Καργιώτη, δασκάλα του Τμήματος Ένταξης.  Πρόκειται για ένα ολιστικό πρόγραμμα πρόληψης που απευθύνθηκε στους μαθητές, εκπαίδευσε τους εκπαιδευτικούς  και ενέπλεξε τους γονείς.
Αξιοποιήθηκε το υλικό των Προγραμμάτων  «Κάπνισμα; ΟΧΙ εμείς» και «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού». Στο υλικό εκπαιδεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ) Ν. Τρικάλων μέσα από βιωματικά σεμινάρια, αποκτώντας γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία σημαντικά για την προσέγγιση τέτοιων θεμάτων.
Η ομάδα γονέων λειτούργησε με την επίβλεψη της κ. Ν. Νταϊλιάνη Κοινωνική  Λειτουργό, από το  Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων . Σκοπός της ομάδας γονέων ήταν να στηριχτούν οι γονείς στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.
Τη Δευτέρα 30 Μαΐου  θα ενημερώσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τη σημασία της πρόληψης και θα προσπαθήσουν να τους ευαισθητοποιήσουν με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο.
Την Τρίτη 31 Μαΐου  και ώρα 11:00 – 13:00 π.μ, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους και το διευθυντή του σχολείου, κ. Δ. Λιάρο θα βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης (Πλατεία Ρήγα Φεραίου)  για να ενημερώσουν τους πολίτες των Τρικάλων για το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα και να παρουσιάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.  Θα διανέμουν  στους περαστικούς το φυλλάδιο που έφτιαξαν και θα συναντηθούν με το Δήμαρχο για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καπνίσματος στις νεαρές ηλικίες και στην ενημέρωση για τις συνέπειες που αυτό προκαλεί.