Ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των πρώτων έξι υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών και ο τρικαλινός Κώστας Σκρέκας που αναλαμβάνει το κρίσιμο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ορκίστηκαν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και οι αναπληρωτές Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σε δηλώσεις του ο Τρικαλινός πολιτικός τόνισε ότι “θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτό το υπουργείο, διαδέχομαι έναν υπουργό (σ.σ Χατζηδάκης) ο οποίος έκανε σπουδαίο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρέλαβε τον τομέα ενέργειας και του περιβάλλοντος, οι οποίοι ήταν κοντά στον εκτροχιασμό από την προηγούμενη ηγεσία της χώρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εξορθολογίσει τα πράγματα και να δρομολογήσει πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

"Εμείς θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε ώστε να αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα o Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό τον τομέα στη χώρα μας” δεσμεύθηκε ο υπουργός Ενέργειας.

Η ορκωμοσία έγινε με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, με μάσκες, ενώ νωρίτερα όλοι οι νέοι υπουργοί πέρασαν από rapid test.