Την καλοκαιρινή εκδήλωσή του διοργάνωσε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Το Φρούριο», στο νέο του χώρο, στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 19:00, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Κ.Δ.Α.Π. , υποδέχθηκαν γονείς και φίλους, για να τους ξεναγήσουν «Στον κήπο των ευχών», αλλά και με «χρωματοδημιουργίες»  στην  έκθεση έργων των παιδιών με θέμα «Όλα για το παιδί».
Το θέμα της παράστασης και της έκθεσης ήταν εμπνευσμένο από τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως αυτά προκύπτουν και διατυπώνονται μέσα από το επίσημο κείμενο του ΟΗΕ της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,  που συντάχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1948.
Μέσα από τα άρθρα της Διακήρυξης, ξετυλίχθηκαν δημιουργικά και δραματουργικά πολλαπλά μηνύματα.
Η παρουσίαση των άρθρων εστιάστηκε  στην διαθεματική προσέγγιση της εκπαιδευτικής  και της παιδαγωγικής διαδικασίας και στην σύνθεση όλων των οργανωμένων δραστηριοτήτων, όπως: Θεατρική Αγωγή, Παραδοσιακοί Χοροί και Κινητικά Παιχνίδια, Εικαστικά– Εργαστήρι Λόγου & Έκφρασης, Χορωδία και Μουσικά Παιχνίδια, καθώς και ατομικά μαθήματα εκμάθησης Κιθάρας, αλλά και με τη συνδρομή του Τμήματος της Πληροφορικής.
Η γιορτή έκλεισε με το τοίχος της καλοσύνης από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. με πολλές ευχές και με την ελπίδα «τα μόνα σημάδια στα σώματα των παιδιών να είναι αυτά που αποκτούν παίζοντας στις παιδικές χαρές».