Ο Βαγγέλης Καραθάνος, απόφοιτος του 3ου Λυκείου Τρικάλων θα μιλήσει στα Χανιά της Κρήτης για την Εφευρετικότητα, την Ευρηματικότητα και την Επινόηση, τη δύναμη που μας κάνει να αναπτύξουμε μια ιδέα και να την υλοποιήσουμε.
Ο Βαγγέλης Καραθάνος, από πολύ νεαρή ηλικία κατάφερε να κάνει τη διαφορά στον κόσμο της τεχνολογίας. Με σύμμαχό του τις καινοτόμες ιδέες του, κατάφερε να μετατρέψει τα ξένα όπλα της τεχνολογίας σε οικεία. Ιδρύοντας την ψηφιακή πλατφόρμα Stegme, έδωσε τη δυνατότητα σε καθένα από εμάς να ακουστεί, δημιουργώντας το Tsuz κατάφερε να βοηθήσει εκείνους που πάσχουν από το σύνδρομο Decision Fatigue (σύνδρομο αναποφάσιστων), ενώ επινοώντας το Protasiology, οραματιζόταν την επίλυση προβλημάτων μέσω λεπτομερών προτάσεων. Η επαναστατική όμως εφεύρεση του Geabit ήταν αυτή που τον έκανε να ξεχωρίσει, αφού έδωσε τη δυνατότητα στους γεωργούς με τη χρήση μιας συσκευής να παρακολουθούν τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις καλλιέργειές τους, βοηθώντας τους να μεγιστοποιήσουν τη σοδειά τους και να κρατήσουν τα φυτά υγιή. Έτσι, ο αγρότης θα ξέρει τι συμβαίνει στην καλλιέργεια του σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε στιγμή μέσω κινητού ή μέσω υπολογιστή. Κατά αυτό τον τρόπο θα είναι “συνδεδεμένος” στην καλλιέργεια του χωρίς να χρειάζεται να είναι παρών.
Στις 26 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το TEDxChania θα φιλοξενήσει τον Βαγγέλη Καραθάνο για να μιλήσει για την εφευρετικότητα, την τεχνολογία και να μας απαντήσει στο ερώτημα: “μήπως τελικά όλα είναι Ξένα μέχρι να τα επινοήσουμε;”