Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μάη η εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων  και του τομέα γυναικών με κεντρική ομιλήτρια την τομεάρχη αθλητισμού της ΝΔ και Βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άννας Καραμανλή.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την γιορτή της μητέρας και είχε θέμα:<<Προκλήσεις για την γυναίκα και την οικογένεια στην Ελλάδα της κρίσης>>.

Στην ομιλία της η κ. Καραμανλή αφού σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και την ζημιά που κάνει στην χώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέφερε τα εξής:

Η οικονομία καταρρέει και η κοινωνία γονατίζει. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 έκλεισε με ύφεση και το τρένο των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης έχει ήδη χαθεί. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται δραματικά, βυθίζοντας σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και επιδεινώνοντας την κατάσταση στο τραπεζικό μας σύστημα. Η ανεργία καλπάζει και μεγάλο κομμάτι όσων δουλεύουν αντιμετωπίζουν εργασιακό μεσαίωνα. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ανήμποροι να αντιδράσουν μπροστά στον παραλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων.

 Η αξιοπιστία του ανδρός είναι καταγεγραμμένη όπως και η κυνικότητα με την οποία, συνειδητά, αραδιάζει ψέματα στον ελληνικό λαό. Ψηφίζει όλα όσα έχει καταγγείλει και έχει ακυρωθεί σε κάθε του δέσμευση. Για άλλη μια φορά σε ρόλο καρπαζοεισπράκτορα υπέγραψε τα πάντα. Χωρίς να πάρει καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έδωσε όλα όσα έλεγε ότι υπερασπιζόταν και δεν πήρε τίποτα από όσα διεκδικούσε.

Η Νέα Δημοκρατία – με πρώτο τον Πρόεδρό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη – έχει επιλέξει να πολιτευτεί με υπευθυνότητα. Χωρίς να υποκύπτουμε στον πειρασμό του λαϊκισμού και των εύκολων υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Άλλωστε αυτή είναι και η ποιοτική μας διαφορά από τους αντιπάλους μας. Εμείς διαχρονικά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Το θαυματουργό σφουγγάρι που θα σβήσει όλα τα επώδυνα μέτρα δεν το έχουμε. Δεν είμαστε ένας δεξιός Σύριζα που θα ανοίξουμε το μαγικό κουτάκι και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Υποσχέσεις- φούμαρα εμείς δεν δίνουμε. Αυτά τα έκαναν άλλοι και σήμερα τους έχουν απομείνει μόνο τα νταούλια με τα οποία θα χόρευαν οι αγορές.

Με εμάς όμως τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει εδώ. Θα είχαμε ξεμπερδέψει με τα μνημόνια. Αξίζει να θυμόμαστε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Και το 2016 με τους Σύριζα/Ανελ, όταν η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πάρει μπροστά, βυθίστηκε στην ύφεση και τη στασιμότητα. Γιατί η συνταγή τους είναι λάθος και καταστροφική για την πραγματική οικονομία. Στεγνώνει την αγορά και φρενάρει την ανάπτυξη.

Για αυτό και εμείς δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, χωρίς αμφιβολία, έχει πλήξει τις γυναίκες και έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στους δεσμούς της οικογένειας.

Θα πρέπει όμως μέσα από αυτό το δυσμενές περιβάλλον να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος. Τη θετική και αισιόδοξη. Γιατί – παρά τις δυσκολίες – η οικογένεια παραμένει βασικό κύτταρο και πυλώνας της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αξία αναλλοίωτη στο χρόνο και το λιμάνι μας σε κάθε τρικυμία.

Aπό τη στήριξη που μπορεί να μας προσφέρει, μπορούμε να υπερνικήσουμε δυσκολίες και εμπόδια.

Για αυτό και οφείλουμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντι στις γυναίκες. Να στηρίξουμε τη συμμετοχή τους στην πληροφόρηση, στις νέες τεχνολογίες, στον αρμονικό συνδυασμό προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Να εργαστούμε για την παροχή ίσων ευκαιριών. Για να μπορεί η γυναίκα να κατακτά αυτά που δικαιούται. Χωρίς να της χαρίζεται τίποτα.

Και παράλληλα να ενδυναμώσουμε το θεσμό της οικογένειας, στην οποία βέβαια η γυναίκα – μητέρα εξακολουθεί να έχει τον κεντρικό ρόλο. Και αυτός ο ρόλος γίνεται σημαντικότερος σήμερα, όπου κυριαρχεί η ανησυχία και η ανασφάλεια.

 Θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αρκεί να τιμούμε και να αναγνωρίζουμε την προσφορά της και τη συμβολή της στην κοινωνική συνοχή μια μόνο ημέρα το χρόνο. Έχουμε χρέος ως Πολιτεία και ως κοινωνία να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας στην Ελληνίδα μάνα. Γιατί ένα σπίτι από το οποίο απουσιάζει η μάνα, είναι ένα σπίτι χωρίς θεμέλια. Και γιατί, σύμφωνα με μια παλιά σοφή παροιμία που συμπυκνώνει το ρόλο που έχει η μάνα στη ζωή μας: «ο Θεός δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών, για αυτό έπλασε τις μητέρες».

Πριν την κεντρική ομιλία η κ. Καραμανλή επισκέφτηκε με το προεδρείο της ΝΟΔΕ και τον τομεάρχη του κόμματος τον Δήμο Τρικκαίων όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, το κολυμβητήριο των Τρικάλων , το αθλητικό σωματείο ΣΟΑΤ, το Δημοτικό στάδιο των Τρικάλων.

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων θα συνεχίσει τις επιτυχημένες εκδηλώσεις και θα παρεμβένει όπου χρειάζεται, ώστε να φανεί ο καθαρός πολιτικός της λόγος σε όλους τους πολίτες και με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Ελλάδα να βγει πραγματικά στις αγορές και να πάρει την θέση που της αξίζει.