Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του βουλευτή Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα φιλοξένησε στην τελευταία της έκδοση η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο κ. Κ. Σκρέκας εκφράζει μέσω αυτής για ακόμη μια φορά τον προβληματισμό του για την «διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους Ευρωπαίους και την λάθος πολιτική που ακολουθούν με την αύξηση των φόρων η οποία τελικά φέρνει λιγότερα έσοδα στα ταμεία του Κράτους». Ο κ. Κ. Σκρέκας πιθανολογεί «άτακτη χρεοκοπία της ΔΕΗ μιας και από την τακτική της Κυβέρνησης έχει φτάσει στην χειρότερη οικονομική κατάσταση που ήταν ποτέ». Ασκεί δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι «ανέκοψε την πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας προκαλώντας εκλογές τον Ιανουάριο του 2015», ενώ υπογραμμίζει ότι παγιώνεται η πρωτιά και η μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. σε όλες τις δημοσκοπήσεις «μιας και ο κόσμος αναζητά τη συμφωνία αλήθειας και μιαν άλλη άσκηση πολιτικής για τον τόπο». Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κώστα Σκρέκα:
1.     Η χώρα ζει στο ρυθμό της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά που έρχονται, αλλά και σε μια περίοδο έντονης φορολόγησης που δείχνει αδιέξοδη. Παρά ταύτα πολλοί, αναφερόμενοι στο ρόλο της ΝΔ,  λένε πως ούτως ή άλλως δεν κομίζει κατι μια διαφορετική πρόταση και πως λίγο ως πολύ τα ίδια θα έπραττε εάν η ίδια ήταν στην κυβέρνηση. Ποια η γνώμη σας;
Δυστυχώς η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καταστήσει ασφυκτικές τις συνθήκες που επικρατούν στο εργασιακό περιβάλλον, πράγμα που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πάνω από το 50% των νέων προσλήψεων αφορούν σε θέσεις μερικής απασχόλησης.
Το πρόβλημα οξύνεται από τη λάθος πολιτική που επιβάλλει ο κ. Τσίπρας και που οδηγεί ξανά στην ύφεση. Αυξάνει φόρους και εισφορές, που φέρνουν λιγότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους. Μόνο τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 800εκ ευρώ τα φορολογικά χρέη των πολιτών, ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά 6,7 δις με ρυθμό υπερδιπλάσιο από πέρυσι. Τον Ιούλιο125.000 συμπολίτες μας προστέθηκαν σ' αυτούς που έχουν φορολογικά ληξιπρόθεσμα, που δείχνει ότι η φοροδοτική ικανότητα του λαού έχει εξαντληθεί.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι κάθετα αντίθετη με την υπέρμετρη φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και που τελικά στραγγαλίζει την οικονομία αλλά και την κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει καθαρά για αποκλιμάκωση των φόρων και προσεκτική μείωση της σπατάλης που ακόμη υπάρχει στο κράτος. Πρόσφατα άλλωστε επιβεβαιώθηκε ότι οι δαπάνες του Ελληνικού δημοσίου αποτελούν το 55% του ΑΕΠ της χώρας, το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη μετά τη Φιλανδία και τη Γαλλία. Πάνω από όλα είναι αναγκαία η άμεση και διαφανής αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του δημοσίου, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμποδίζει, διαιωνίζοντας την προσκόλλησή της σε χρεωκοπημένες αντιλήψεις κρατισμού του παρελθόντος.
2.     Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα στον τομέα τις που είναι η ενέργεια και το περιβάλλον, πως βλέπετε να εξελίσσονται σημαντικές αποκρατικοποιήσεις τις αυτή του ΔΕΣΦΑ ή τις όποιες εξελίξεις στη ΔΕΗ και την ενέργεια;
Η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση της χώρας ύψους 400.000.000 ευρώ, αυτή του ΔΕΣΦΑ, και ένα συνεπαγόμενο επενδυτικό πλάνο 2,5 δις ευρώ, που θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας, κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα από τις ακατανόητες ιδεοληπτικές επιλογές του κ. Σκουρλέτη. Μάλιστα τις επενδύσεις αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διώχνει, γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, προστρέχουν να προσελκύσουν.
Το ίδιο και με τη ΔΕΗ η οποία βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική θέση από ποτέ, με διπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων από τα 1,7 δις στα 3,1 δις μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με δραματική μείωση της κερδοφορίας.  Αν αυτή η κυβέρνηση δε φύγει γρήγορα, είναι πολύ πιθανό η επόμενη κυβέρνηση να κληθεί να διαχειριστεί μια εταιρεία σε κατάσταση χρεωκοπίας. Αν η εταιρεία συνεχίσει στην ίδια πορεία, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα η συνολική αποτίμησή της θα προσεγγίζει το 1 ευρώ. Μια πιθανή άτακτη χρεωκοπία της ΔΕΗ θα έχει αλυσιδωτές καταστροφικές επιπτώσεις για τον παραγωγικό ιστό και τα νοικοκυριά της χώρας.
3.     Τι θα πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε από τον αρχηγό του κόμματος σας στις προσεχείς δηλώσεις του στη ΔΕΘ για θέματα ενεργειακής ανακούφισης των βιομηχανιών και επιχειρήσεων ή για την ελάφρυνση από τις αυξημένες επιβαρύνσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τους πολίτες;
Η Νέα Δημοκρατία με την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εκπονήσει ένα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιστροφή της  πορείας παρακμής της χώρας, τις βασικές αρχές του οποίου θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ. Πάντα στη βάση της συμφωνίας αλήθειας που θα εξαφανίσει για πάντα τους λαϊκιστές και υποκριτές που κατ' επανάληψη εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό.
Η ασφαλής, επαρκής και σε ανταγωνιστικές τιμές παροχή ενέργειας, είναι βασικό προαπαιτούμενο βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται εξορθολογισμός του κλάδου ενέργειας στην Ελλάδα με πλουραλισμό στην παραγωγή και διάθεση της ενέργειας, με κανόνες υγειούς ανταγωνισμού και βέβαια με λελογισμένη αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων και των ΑΠΕ, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.


4.     Ως υπουργός Ανάπτυξης, αντικείμενο σας ήταν η προσέλκυση επενδύσεων. Κι όντως, επί των ημερών της δικής σας κυβέρνησης φάνηκε να ήλθαν άμεσες επενδύσεις σημαντικές. Ποια η κατάσταση σήμερα; Η επιτυχής επί ΣΥΡΙΖΑ κατάληξη της υπόθεσης Cosco και του ΟΛΠ, της αξιοποίησης των 14 αεροδρομίων, του Αστέρα της Βουλιαγμένης δεν σας αποστερούν επιχειρήματα πως με εσάς οι ιδιωτικοποιήσεις «τρέχουν» καλύτερα;
Το 2014 ήταν η μοναδική χρονιά την περίοδο της κρίσης, που η Ελληνική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 0,6%, ενώ το τρίτο τρίμηνο εκείνου του έτους η ανάπτυξη είχε φθάσει στο 1,6% τη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη. Τότε η χώρα ήταν πιο κοντά από ποτέ στην εδραίωση της ανάπτυξης, που θα οδηγούσε τη χώρα στις αγορές και που θα σήμανε την απεξάρτηση από τον αναγκαστικό δανεισμό και την έξοδο από τα μνημόνια.
Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας είχε άλλα σχέδια, λοιδορώντας κατ' επανάληψη τον τότε πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, που είχαν παραλάβει τη χώρα μόλις δύο χρόνια πριν σε οριακή κατάσταση και  με τραγική ύφεση στο 7%.  Εκβίασε τις εκλογές πριν ολοκληρωθεί η τετραετία, εξαπάτησε τους πολίτες που μέσα στη δυσκολία τους τον πίστεψαν, πήρε την εξουσία και εγκατέστησε πλέον τη μόνιμη ύφεση και την ολοκληρωτική απόγνωση.
Τα 14 αεροδρόμια, ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής που το 2010 είχαν παγώσει, το Ελληνικό και πολλά άλλα φέρουν την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το λιμάνι του Πειραιά η συνεργασία με την COSCO και το στρατηγικό άνοιγμα στην ΚΙΝΑ έχουν την υπογραφή του Κώστα Καραμανλή.  Τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι έργα ΣΥΡΙΖΑ.
Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ήταν αντίθετοι, στα κάγκελα και απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα τα υλοποιούν αλλά με τεράστια καθυστέρηση λόγω ιδεοληψιών και ψυχικής διάστασης. Και έχουν το θράσος να στήνουν πανηγυρικές φιέστες για αποκρατικοποιήσεις και έργα που συμφωνήθηκαν και υλοποιήθηκαν από άλλους.
Ας αφήσουν επιτέλους τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, που διαχρονικά επαληθεύεται, να φτιάξει την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε.
Τώρα όλοι συνειδητοποιούν την υποκρισία και τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια του κ. Τσίπρα και δεν περιμένουν τίποτα απ' αυτόν.
5.     Η στάση της ΝΔ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών έδειξε μια αμηχανία. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;
Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από την αρχή, ξεκάθαρη θέση απέναντι στη φαρσοκωμωδία που έστησε ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, διενέργεια του διαγωνισμού από την ανεξάρτητη αρχή και πολυφωνία στην ενημέρωση με περισσότερες άδειες, που θα αποτρέπουν την πιθανότητα δημιουργίας ολιγοπωλίου και διαπλοκής είναι από την αρχή η θέση μας.
6.     Πως σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις; Σας προβληματίζει η απώλεια 1,5% από το συνολικό προβάδισμα που υπήρχε σε ό,τι αφορά τη ΝΔ συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ;
 Σε όλες τις δημοσκοπήσεις παγιώνεται πια μια τεράστια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά αυτό δε μας καθησυχάζει. Με πολλή και ομαδική δουλειά και με τις κατευθύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προετοιμάζουμε το σχέδιο της επόμενης μέρας στη λεπτομέρειά του, αφού η Ελλάδα δεν έχει πια πολλές ευκαιρίες ανάταξης.
Ο λαός δεν περιμένει πια τίποτα από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα, έναν πρωθυπουργό που αποδεικνύεται κάθε μέρα ως ο πιο αναξιόπιστος και ακατάλληλος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.
Ο λαός απαιτεί αλήθειες, σεβασμό στα προβλήματά του και ριζικές λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους: για εμάς και για τα παιδιά μας.