Με 270 παραστάσεις σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που εδράζουν σε 43 περιφερειακές ενότητες της χώρας αναμένεται να ανοίξει η αυλαία του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που υλοποιείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Το υπουργείο αποσκοπεί στη στήριξη καλλιτεχνών και τεχνών που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την πανδημία covid – 19 και, σ’ αυτό το πλαίσιο, για πάνω από δύο μήνες, παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δεκάδων επιλογών. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ, το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν ετοιμάσει ένα παραστάσεις, εικαστικές επιδείξεις και χορευτικά σε όλη την Ελλάδα.

Σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και επίσημα από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, αφορά μια σειρά από καλλιτεχνικές επιλογές και προτάσεις που ξεκινούν από τη μουσική παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και φτάνουν μέχρι τα μουσικά αφιερώμαμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Μάνο Χατζιδάκι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η οπερέτα του Θ. Σακελλαρίδη «Χαλιμά», η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σπουδαία Ερείπια, «Το αμάρτημα της Μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού, συναυλία της Μαρίνας Σάττι με το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs και ο «Προμηθέας» από το Θέατρο Τέχνης.

Σημειώνεται πως οι παραστάσεις είναι δωρεάν ενώ οι θεατές θα κληθούν να πληρώσουν είσοδο αποκλειστικά για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους με την προκράτηση να είναι υποχρεωτική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους στην πλατφόρμα https://digitalculture.gov.gr/ ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Στην πόλη των Τρικάλων η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός", είναι η συναυλία της Εστουδιαντίνας της Νέας Ιωνίας Βόλου, στις 5 Σεπτεμβρίου στο Βυζαντινό Φρούριο.