Την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχολίασαν σήμερα μιλώντας στη Λέσχη 97,6 οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ του Νομού:

Σάκης Παπαδόπουλος: « Η κυβέρνηση κρατιέται και από τους δυο εταίρους, και πρέπει να τηρήσουμε την εντολή που μας έχει δώσει ο λαός. Γι’ αυτό και καταλαβαίνω την αγωνία του Πρωθυπουργού να συνεχίσουμε το έργο μας.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την αγωνία, δείχνει αντοχές.
Άποψη μου είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα μπορούσε να μην παραιτηθεί, προτεραιότητα μας είναι να μην αποπροσανατολιζόμαστε από τα κύρια καθήκοντα μας. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι από δω και πέρα δεν θα δεχθεί διγλωσσία, και ελπίζω να έχει πάρει πλέον αυτό το μήνυμα ο Πάνος Καμμένος.»

Παναγιώτα Δριτσέλη: « Ήταν πολύ δυσάρεστη εξέλιξη η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, κι εγώ προσωπικά στενοχωρήθηκα γιατί πιστεύω ότι ήταν ένας από τους καλύτερους Υπουργούς Εξωτερικών. Για το καλό της χώρας θα έπρεπε να το είχε ξανασκεφτεί. Ήταν περισσότερο προσωπικοί παρά πολιτικοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση.»

Χρήστος Σιμορέλης:  « Δεν είναι και ότι καλύτερο για την εικόνα της κυβέρνησης αυτή η παραίτηση. Ο Πρωθυπουργός στήριξε πολιτικά το Υπουργείο Εξωτερικών, γι αυτό για μένα είναι λίγο ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά.»