Aγροτικό εισόδημα, κλιματική αλλαγή και νέοι είναι οι προτεραιότητες που θέτει η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με δηλώσεις του Τρικαλινού υφυπουργού κ. Κώστας Σκρέκα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ypaithros.gr αναφέρεται στους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν με βασικό στόχο να διασφαλιστεί το εισόδημα των αγροτών.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη, συνεκτική πολιτική που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Πρόκειται για ένα στοίχημα που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης έχει τρεις στόχους: Πρώτον, να διασφαλίσει σε μόνιμη και σταθερή βάση το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων.

Δεύτερον, να εγγυηθεί την ομαλή και βιώσιμη προσαρμογή στις απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τρίτον, να ενθαρρύνει την είσοδο και την παραμονή των νέων στην αγροτική παραγωγή.

Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν και οι δράσεις που θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι η προστασία των συμφερόντων των μικρών και μεσαίων παραγωγών, που τα τελευταία χρόνια επλήγησαν με σφοδρότητα από την κρίση.

Μπροστά μας είναι οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020.

Το χρέος μας είναι η επιτυχής για τα ελληνικά συμφέροντα κατάληξη των διαβουλεύσεων ώστε να βελτιώσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Είμαι βέβαιος ότι με τη στενή συνεργασία όλων των παραγόντων του πρωτογενούς τομέα θα καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ypaithros.gr