Παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποίησαν στα δύο χρόνια παρουσίας τους στους Ακαδημαϊκούς και συμμετέχοντες στην 15η Θερινή Ακαδημία της Euracademy Association που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας και το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας πραγματοποίησαν οι Εθελοντές Τρικάλων.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μιχάλης Λάππας έκανε αναφορά στη δομή των εθελοντών και τους τομείς δραστηριοποίησής τους ενώ έγινε παρουσίαση των πιο σημαντικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα.
Το συνέδριο της 15ης Θερινης Ακαδημίας πραγματοποιείται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουζάκι από τις 20 Ιουλίου και καθημερινά πέραν των διαλέξεων τα τρία γκρουπ στα οποία χωρίζονται πραγματοποιούν επισκέψεις σε φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Κοινωνική Οικονομία που είναι και η κεντρική ιδέα του συνεδρίου.
Οι σύνεδροι εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση των Εθελοντών καθώς και από τις συνεργασίες που ανέπτυξαν με πλήθος φορέων τοπικά και σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και από το πλήθος των δράσεων των Εθελοντών ενώ μετά την παρουσίαση έγιναν πολλές ερωτήσεις για τις δραστηριότητες της Ομάδας.