Περισσότεροι από σαράντα δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, μιλούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ζητούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων τους, οι οποίες πλήττονται από έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς που
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι το πολυνομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΟΤΑ, προβλέπει ότι 8.000 εργαζόμενοι θα αναλάβουν υπηρεσία σε καθαριότητα και ύδρευση μόλις οριστικοποιηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ, καθώς και εποχιακοί εργαζόμενοι σε πυροπροστασία, ΚΑΠΗ και άλλες υπηρεσίες.
Από τα Τρίκαλα, μιλούν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο οι δήμαρχοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.
Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου
«Ο δήμος Τρικκαίων έχει εδώ και πολύ καιρό, καταθέσει τις προτάσεις του για τον προγραμματισμό προσλήψεων. Δυστυχώς, ούτε αυτές αλλά ούτε και η περιβόητη 3Κ έχουν προχωρήσει, λόγω του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού και δύσκαμπτου μηχανισμού προσλήψεων, με αποτέλεσμα οι ανάγκες μας να καλύπτονται υποτυπωδώς με 2μηνα κλπ. Οι ανάγκες αυτές δεν αφορούν τόσο σε επιστημονικό όσο σε τεχνικό προσωπικό, δεν είναι αριθμητικά μεγάλες, πλην όμως πρέπει να καλυφθούν.
Παράλληλα, θα πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξουμε την κουβέντα για έναν νέο μηχανισμό προσλήψεων που θα απαντά στις πραγματικές και όχι στις τυπικές γνώσεις, σε αυτό που ξέρεις να κάνεις και όχι σε αυτό που δείχνεις πως ξέρεις να κάνεις, κάτι που ήδη η αγορά έχει αποδεχτεί.
Τέλος, είναι τεράστια η ανάγκη να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας με νέες δεξιότητες, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες ενός νέου, σύγχρονου, ευέλικτου δημόσιου τομέα που πρέπει να δημιουργήσουμε».
Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης
«Επιθυμώ να γίνουν προσλήψεις γιατί υπάρχουν πολλές ανάγκες. Στον δήμο Μετεώρων έχουμε ελλείψεις σε προσωπικό από οδηγούς μηχανημάτων και σε εξειδικευμένο προσωπικό».
Δήμαρχος δήμου Πύλης Κώστας Μαράβας
«Πρέπει να γίνουν προσλήψεις γιατί υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν κενά σε διάφορες θέσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ορισμένα τμήματα»
Δήμαρχος δήμου Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης
«Βεβαίως και πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Στον δήμο Φαρκαδόνας είναι τέτοια η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, που ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)