Πλήθος κόσμου προσήλθε στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.
Μέσα σε μια χαρούμενη, ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, Ηπειρώτες και Τρικαλινοί, βρήκαν μια καλή ευκαιρία συνεύρεσης, επαφής και διασκέδασης μεταξύ τους. Η μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του Συλλόγου Ηπειρωτών , ήταν μια ακόμα επιβράβευση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, που με την παρουσία του έχει σφραγίσει σημαντικές δράσεις στο Νομό Τρικάλων. Ικανοποιημένη αλλά και συγκινημένη για την αποδοχή, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Νίκη Χύτα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε το νέο έτος, να φέρει  υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό όλων. Υποσχέθηκε δε πως η ίδια και το Δ.Σ., θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για τη διάσωση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Ηπείρου, που είναι το απόσταγμα γενεών. Στη συνέχεια  διάβασε ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Επίσης βραβεύτηκαν δύο από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, ο κ. Σπυρίδων Ιωάννου για την προσφορά του στο Σύλλογο το έτος 1960 και ο κ. Χρύσανθος  Κόκας ως ιδρυτής του Συλλόγου το 1977. Ο κ. Κόκας μίλησε για το βιβλίο το οποίο γράφει και βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης και αφορά τη ζωή των Ηπειρωτών στο Νομό Τρικάλων. Επίσης, αναφέρθηκε και στους ευεργέτες Ηπειρώτες Μετσοβίτες του Νομού Τρικάλων.
Όλοι συγκινήθηκαν και τον ευχαρίστησαν. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα ρολόι τοίχου το οποίο κέρδισε η κα Μαρία Θεοδώρου.