Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων- μέλος της ΟΓΕ, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στον τομέα τα υγείας που κατεβαίνουν σε Πανυγειονομική  απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη.  Συμμετέχει στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία,  μαζί με τα συνταξιουχικά  σωματεία του νομού μας, την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 10 το πρωί  στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «επανειλημμένα ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων  ανάδειξε την υπολειτουργία  στην  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  στο Νομό μας, στα  Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, καθώς επίσης και του Γεν. Νοσοκομείου με κλινικές που υπολειτουργούν, με ελλείψεις Γιατρών, υπολειτουργία των Γυναικολογικών εξετάσεων όπως: ΤΕΣΤ ΠΑΠ, Μαστογραφίας, προγεννητικού ελέγχου κ.άλ., καθώς και της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου, οι εμβολιασμοί κ.άλ.
Οι κενές οργανικές θέσεις Παιδιάτρων – Γυναικολόγων- Νοσηλευτών, παραμένουν κενές τόσο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Κ.Υ.-  το ΠΕΔΥ.
Παραμένει  κλειστό το τμήμα Μονάδας Νεογνών – Θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο μας!!
Η έλλειψη γυναικολόγων και παιδιάτρων είναι επικίνδυνη για όλο το νομό μας !!!
Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού πληρώνουν το 60% του κόστους των θεραπειών, ενώ πριν 3 χρόνια καλύπτονταν 100%. Το Τμήμα Μαστογράφου στο Νοσοκομείο μας δεν δέχεται άλλα Ραντεβού για Μαστογραφία ως το τέλος του 2016,  λόγο έλλειψης Ακτινολόγων- Χειριστών Ακτινολόγων.
Κινδυνεύουν να κλείσουν κι άλλες κλινικές, εξειδικευμένα τμήματα, να μην γίνονται  εργαστηριακές - διαγνωστικές εξετάσεις.
Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται…»