Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, συμμετείχε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που η θεομηνία έπληξε τη Θεσσαλία βρέθηκε σε όλες τις περιοχές που προκλήθηκαν καταστροφές, συντονίζοντας το έργο της καταγραφής των ζημιών.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεωργών και κτηνοτρόφων απ' όλη τη Θεσσαλία. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της κατάστασης και σημείωσε ότι ο ΕΛΓΑ θα στηριχθεί οικονομικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και να κινηθεί ξανά η τοπική οικονομία. 

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, με τη συμμετοχή του κ. Σκρέκα, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου, αποφασίσθηκε η απλοποίηση της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών.

Δηλαδή, οι εκτιμήσεις δεν θα γίνουν σε εξατομικευμένη αλλά και σε συνολική βάση, ανά περιοχή, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό στην έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών.