Η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με όλη την κοινωνία, είναι ο βασικός τρόπος λειτουργίας του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ως Δήμαρχος και τα ικανά στελέχη της «Επανεκκίνησης», συνεχίζουν τις περιοδείες, συνεχίζουν να στηρίζουν τη συνεργασία αυτή. Το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 η νέα περιοδεία της ακούραστης, ισχυρής ομάδας, έγινε σε Αστικό ΚΤΕΛ, Δ.Ο.Υ. Τρικάλων και Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων.
Στο Αστικό ΚΤΕΛ, η συζήτηση με τον πρόεδρο Δημήτρη Ιωάννου και μέλη του ΔΣ, αφορούσε στην επίλυση καταστάσεων με το κυκλοφοριακό και σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Κάτι που ήδη έχει επιτευχθεί με τη συνεννόηση των δύο πλευρών και θα συνεχίσει και την επόμενη τετραετία.

Στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, η συνάντηση με την προϊσταμένη κ. Δήμητρα Τσιτσιπά και τους υπαλλήλους τη Εφορίας, αφορούσε στη συνέχιση των συνεργασιών.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων, με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Νίκο Γουγουλάκη και τα μέλη του Συμβουλίου, η συζήτηση είχε δύο επίπεδα. Το ένα, η ανάδειξη των θεμάτων, στα οποία επετεύχθη βελτίωση συνθηκών εργασίας για τους δικηγόρους από τον Δήμο Τρικκαίων. Το δεύτερο,  η επιγραμματική αναφορά στον σχεδιασμό και το όραμα του Δημάρχου και της «Επανεκκίνησης»: Το σχέδιο Ασκληπιός και ο Ιαματικός Πόρος Ριζώματος ως δράσεις που θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της ανεργίας, οι Κοινωνικές Δομές που συνεχίζουν να κρατούν όρθια την κοινωνία και η γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική, έθεσαν τους στόχους για τον Δήμο που αλλάζει, που πάει μπροστά. 
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε, έτσι, για την ουσία της αυτοδυναμίας: Από τις 27 Μαΐου συνεχίζουμε με την ψήφο των πολιτών, για τον Δήμο – πρότυπο σε όλη τη χώρα!