Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νεολαίας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή.

Ο κ. Σκρέκας ήταν μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη οι δύο βασικοί ομιλητές στη θεματική ενότητα «Τουρισμός, Αγροτική Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή», που προσέλκυσε το ισχυρό ενδιαφέρον των 2.000 νέων που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Σκρέκας, είναι η μαζική συμμετοχή των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων στον πρωτογενή τομέα. Χωρίς τη νεολαία, η αγροτική παραγωγή, οι περιφέρειες της πατρίδας μας, τα χωριά μας, είναι καταδικασμένα στο μαρασμό και την εγκατάλειψη. Η μάχη για τη βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία δείχνει εκ των προτέρων χαμένη.

Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, σημείωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. η ΟΝΝΕΔ με τα ενεργά 70.000 μέλη καλείται να παίξει ένα πρωτοπόρο ρόλο. Ο αγροτικός τομέας μπορεί να είναι ένα πεδίο καινοτομίας, επιστημονικής δράσης και υγιούς επιχειρηματικότητας. Το πεδίο όπου μπορεί να γίνει πράξη το «brain gain» ενάντια στο brain drain».

Και ο κ. Σκρέκας κατέληξε λέγοντας: Η ΟΝΝΕΔ μετρά 45 χρόνια ιστορίας και ανιδιοτελούς προσφοράς στη χώρα και τη νεολαία. Με το νέο πρόεδρο της, τον Παύλο Μαρινάκη, ας γίνει η δύναμη εκείνη που μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει την Ελλάδα ψηλά, στη θέση που αξίζει σε όλους μας.