Την πολιτική ευθύνη για την βάρβαρη ρίψη δακρυγόνων ενάντια στους συνταξιούχους δεν την έχει μόνο ο Ν. Τόσκας αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.
Την ίδια χημική αγριότητα επέδειξαν τα ΜΑΤ και την προηγούμενη μέρα ενάντια στους διαδη¬λωτές στην Καισαριανή, με προσωπική εντολή Τσίπρα, για να προφυλάξουν την προκλητική κυ¬βερνητική νεο¬μνημονιακή φιέστα του με φόντο το θυσιαστήριο.
Η επιβαλλόμενη άμεση παραίτηση του Ν. Τόσκα δεν είναι καθόλου αρκετή. Αυτός που κυρίως πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας και η επικίνδυνη αυταρχική νεομνημονιακή κυβέρνη¬σή του, μαζί με όλο το κατεστημένο μνημονιακό συνονθύλευμα της χώρας.
Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που κυβερνάει μόνο με χημικό πόλεμο ενάντια στο λαό, γιατί μόνο με χημικό πόλεμο και τρομοκρατία μπορεί να περάσει η εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και η φτωχοποίηση του λαού.
Η όψιμη απόφαση για απαγόρευση ρίψης χημικών ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους μόνο ως στάχτη στα μάτια των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο αυταρχισμός, η επικυριαρχία των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και ο χημικός πόλεμος είναι συνώνυμα του μνημονιακού πολέμου• ενάντια στον κόσμο της εργασίας, στους απόμαχους της δουλειάς, στη νεολαία και στον λαό.
Λαϊκή  Ενότητα Τρικάλων