Aπό τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων και τις εκδόσεις «ΜΑΤΙ» θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου  το βιβλίο του Δικηγόρου και  Επιμελητή Ανηλίκων ε.τ. της Κατερίνης  Δημητρίου Δημηνά  με  τον τίτλο  «Αμαρτίες γονέων ...και τέκνων».
Στο  πρωτότυπο  για το είδος του βιβλίο  περιγράφονται  23 δραματικές περιπτώσεις ανηλίκων, παιδιών και εφήβων, που  έφτασαν  στα Δικαστήρια Ανηλίκων  για διάπραξη  διαφόρων αδικημάτων και γενικότερα για αντικοινωνική συμπεριφορά. Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρονται σε  πραγματικά περιστατικά  και έχουν επιλεγεί ενδεικτικά από τις εκατοντάδες  υποθέσεων  ανηλίκων  που  απασχόλησαν τον κ. Δημηνά  κατά την μακρόχρονη υπηρεσία ως Επιμελητή Ανηλίκων.
Στόχος του πονήματος  είναι η παρουσίαση των ποικίλων κοινωνικών κινδύνων, που απειλούν τους νέους κατά το κρίσιμο στάδιο της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους  και η ευαισθητοποίηση  των γονέων και όσων άλλων ασχολούνται με τους νέους  πάνω στα αίτια που οδηγούν τους ανηλίκους σε παραβατική συμπεριφορά ,προκειμένου να παίρνουν  εγκαίρως τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.
Το βιβλίο θα παρουσιασθεί  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου  Τρικάλων την Πέμπτη  και ώρα 19.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. 1} Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας-τ. Υπουργός  2]  Δημήτριος Κοντογιάννης-Πρόεδρος του   Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και 3]ο συγγραφέας  Δημήτριος Δημηνάς .
Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Αντονέλλα  Χήρα ,ηθοποιός- θεατροπαιδαγωγός.