Εντυπωσιακός ο Ληθαίος ποταμός, λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του, μαγεύει ακόμη περισσότερο αυτές τις ημέρες με τις χιονισμένες του όχθες. 

Το τοπίο, όντως, θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, ενώ το βράδυ η εικόνα αποκτά στοιχεία μιας ασύλληπτης ομορφιάς, εξαιτίας του υπέροχου φωτισμού στα μεγάλα δέντρα που βρίσκονται στο πλάι του. 

Αυτός ο φωτισμός τονίζει ακόμη περισσότερο το φυσικό φαινόμενο, που ονομάζεται "αχνός" και δημιουργείται όταν κάτι έχει υψηλή θερμοκρασία σε σύγκριση με το περιβάλλον.

Καθώς τις τελευταίες ημέρες η "Μήδεια", έριξε το θερμόμετρο χαμηλά, από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φερβουαρίου όταν άρχισαν να πέφτουν στην πόλη των Τρικάλων οι πρώτες νιφάδες χιονιού, ο Ληθαίος με την υψηλότερη θερμοκρασία στα νερά του, άρχισε να αχνίζει. 

Με την θερμοκρασία να έχει φτάσει έως και -7 βαθμούς Κελσίου, ο αχνός του Ληθαίου δημιούργησε τις συγκεκριμένες εντυπωσιακές εικόνες. 

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο συμβαίνει στα Τρίκαλα. 

Τον Ιανουάριο του 2017, όταν και πάλι είχαν σημειωθεί σημαντικές χιονοπτώσεις στην περιοχή όπως και μέσα στην πόλη, με την θερμοκρασία να έχει φτάσει στους -9 βαθμούς Κελσίου, ο αχνός είχε "σκεπάσει" και τότε την κεντρική πεζογέφυρα.

Όπως και τώρα, το βράδυ το φαινόμενο γίνεται περισσότερο ορατό και εντυπωσιακό! 

Ιανουάριος 2017 με αρκετό χιόνι και έντονη παγωνιά  

Ιανουάριος 2017: Η πεζογέφυρα του Ασκληπιού 

trikalaenimerosi.gr