Την Κυριακή 28-1-2018 και ώρα 18.00΄ ο Εκδρομικός Μορφωτικός Όμιλος Τρικάλων (Ε.Μ.Ο.Τ.)  πραγματοποίησε στο Πανελλήνιο την κοπή της βασιλόπιτας παρουσία πολλών αγαπημένων φίλων. Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, πολλοί φίλοι και μέλη του Ομίλου που τον κράτησαν ζωντανό από το 1945 μέχρι σήμερα.  Η συμμετοχή όλων ήταν συγκινητική και μας ενεθάρρυναν για νέες δράσεις, εκδρομές και περιηγήσεις ώστε να χρωματίσουμε τη μουντή καθημερινότητά μας. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην ιστορία του πρώτου συλλόγου των Τρικάλων που δημιούργησε το 1945, ο αείμνηστος Αχιλλέας Γρηγορίου Καρανάσιος.
Σήμερα, 73 χρόνια μετά, ο Όμιλος σε επίπεδο εκδρομικό επιχειρεί μια εναλλακτική προσέγγιση της φύσης με έμφαση στις ιδιαίτερες ξεναγήσεις και σε μορφωτικό επίπεδο, συνεχίζει την έκδοση του περιοδικού "Μετέωρα" (από το 1947) και διοργανώνει πλήθος επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Στην ιδιοκτησία του ΕΜΟΤ βρίσκονται:
1.    Γραφεία του Ομίλου στην οδό Ασκληπιού 19
2.    Εξωκκλήσι του Αποστόλου Παύλου, στα Λιβάδια Περτουλίου
3.    Ορειβατικό καταφύγιο, στον Κόζιακα σε υψόμετρο 1738 μέτρων
4.    Το περιοδικό ΜΕΤΕΩΡΑ που εκδίδεται από το 1947
Το νέο Δ.Σ. του Ε.Μ.Ο.Τ. απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος: Θανάσης Καρατζούνης
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μαναός
Γενική Γραμματέας: Μαριάννα Αποστόλου
Ειδικός Γραμματέας: Δημήτρης Κούζας
Ταμίας: Μαρίνα Πανάγου
Υπεύθυνη Εκδηλώσεων: Γεωργία Κοτρώνη
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Ντίνα Παπασίκα
Διαχειρίστρια F/B:  Μαριάννα Αποστόλου
Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Μπουλογιώργο για τη Βασιλόπιτα, τη γαλακτοβιομηχανία  ΤΥΡΑΣ αφών Σαράντη, τους φούρνους Διαλεχτό, Πράσινο Μύλο και Κατσίκη, τη μπισκοτοποιία Δερμίση, το κaφέ Libro, τη Μελισσοκομία Τσέλιου «το Γαρδίκι». Η τυχερή της βραδιάς θα ταξιδέψει δωρεάν στην πρώτη μας εξόρμηση.