Με χαμόγελο και περίσσεια ποδηλατική αγάπη, οι τρικαλινοί που έλαβαν μέρος στο Social Biking βραβεύτηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων για τη συμμετοχή τους.

Κυρίως, βραβεύτηκαν για τα χιλιόμετρα που έκαναν στο πλαίσιο του διαγωνισμού της ΕΕ, με τίτλο S-b Trikala Challenge. Ετσι, η αγάπη των τρικαλινών για την ποδηλασία αποκρυσταλλώθηκε, αφού ο τεράστιος αριθμός ποδηλάτων (υπολογίζονται σε 40.000 στην πόλη) αποδεικνύει τη σημαντική χρήση του πλέον οικολογικού μέσου μεταφοράς.
Οι βραβευθέντες τιμήθηκαν από την αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Σοφία Αλεστά σε ένα όμορφο μέρος της πόλης, στο θεατράκι του Ληθαίου ποταμού. Εκεί, 37 τρικαλινοί και τρικαλινές, έλαβαν  7 δωροεπιταγές και 30 αξεσουάρ ποδηλάτου (κράνη, φανάρια κ.α.).
Κάθε ένας εξ αυτών έλαβε τις καλύτερες θέσεις στην ομαδική, τη δυαδική και την ομαδική ποδηλατική κίνηση μέσα στη πόλη. Κάτι που εξήρε η κ. Αλεστά, τονίζοντας ότι, όχι μόνο έχει σημασία η συμμετοχή, αλλά και η προώθηση αυτού του μέσου κίνησης, που στηρίζεται ενεργά από τον Δήμο Τρικκαίων, με συγκεκριμένα έργα και δράσεις.
Με τη βράβευση αυτή ολοκληρώθηκαν επισήμως οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018. Ο Δήμος Τρικκαίων για άλλη μια χρονιά έθεσε επί τάπητος τις συνεχείς παρεμβάσεις και τις αναγκαίες δράσεις που οφείλει μια σύγχρονη κοινωνία να δημιουργεί, με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών.