Με νέα πιο “σκληρά” μέτρα κλιμακώνει τον πόλεμο κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους συνάθροισης ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μετά την απαγόρευση στο εσωτερικό των καταστημάτων εστίασης, το μέτρο επεκτείνεται και στους εξωτερικούς χώρους που καταλαμβάνουν τα τραπέζια και οι καρέκλες.

Ουσιαστικά ο Δήμος Τρικκαίων με πρόταση την οποία πρόκειται να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή μετά την επιστροφή του δημάρχου από την Ταϊπέϊ, θα απαγορεύσει το τσιγάρο στο τμήμα του πεζοδρομίου που νοικιάζουν οι καφετέριες για το οποίο καταβάλουν ειδικό τέλος.

Μάλιστα ο δήμαρχος Παπαστεργίου, ενθαρρυμένος από την αποδοχή του μέτρου και την πανελλαδική αναγνώριση μιας ακόμα πρωτιάς για τα Τρίκαλα, σκόπευε, λένε οι πληροφορίες, εκτός από τα πεζοδρόμια, να επεκτείνει το αντικαπνιστικό μέτρο σε όλους τους δημοτικούς χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας όπως είναι το πάρκο του Άη Γιώργη και οι όχθες του Ληθαίου!

Η επέκταση τελικά θα περιοριστεί μόνο στα πεζοδρόμια των Καφέ καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους στους κόλπους της πλειοψηφίας.

Πάντως υπάρχουν και καλά νέα για τους καπνιστές. Ως αντιστάθμισμα στις αντιδράσεις των καταστηματαρχών ο Δήμος Τρικκαίων σχεδιάζει να θεσπίσει ειδικές άδειες για Καφέ και κέντρα διασκέδασης στα οποία κατ΄εξαίρεση θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Τα καταστήματα αυτά θα φέρουν το σήμα “Cigar bar” και θα πληρώνουν ειδικό τέλος καπνίσματος το οποίο θα ανέρχεται στο 5% του τζίρου τους!

Και μη χειρότερα…

Κ.Τ.