Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr ο διάδοχος του Γιώργου Πατούλη στην προεδρία της ΚΕΔΕ φαίνεται ότι θα είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που χαίρει μιας ευρείας αποδοχής στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καθόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η συνάντηση που είχε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος «αποθέωσε» στην κυριολεξία τον Δημήτρη Παπαστεργίου με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, τονίζοντας το σημαντικό έργο που έχει κάνει στην πόλη του και έχει καταστεί πόλη - πρότυπο.

Ωστόσο μετά και απ' αυτή τη συνάντηση άνοιξε η συζήτηση στο παρασκήνιο για την προεδρία της ΚΕΔΕ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «συμφωνία» στο πρόσωπο του επιτυχημένου δημάρχου Τρικκαίων.

Ο ίδιος φαίνεται να ενδιαφέρεται, ενώ για τον θεσσαλό δήμαρχο έχει εξαιρετικά θετική άποψη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου επιβεβαίωσε την είδηση μιλώντας μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: "Την κουβέντα που γίνεται το τελευταίο διάστημα για την προεδρία της ΚΕΔΕ δεν τη διαψεύδω, είναι κάτι για το οποίο είμαι θετικός και θα ήθελα να ασχοληθώ πιο ενεργά με τον συνδικαλισμό των Δήμων.

Χρονικά υπάρχει περίπου ένα διάστημα 2 μηνών ακόμη μέχρι την εκλογή του προεδρείου της ΚΕΔΕ. Υπάρχει ήδη μια στήριξη από συναδέλφους μου Δημάρχους, και σιγά σιγά οργανώνουμε τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ."