Το δρόμο της κατασκευής παίρνει το έργο της ανάπλασης του Ληθαίου ποταμού.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφερόμενος στο έργο, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στέκεται στη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως υποστηρίζει «ένανα ακόμη μεγάλο έργο παίρνει το δρόμο της κατασκευής.

Η ανάπλαση του Ληθαίου, του ομορφότερου σημείου των Τρικάλων ξεκινά, μετά την οριστική ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με 3.1 εκ. ευρώ
Πρόκειται για έργο που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων σχεδίασε με λεπτομέρεια, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση και κατέθεσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και τις δύο πλευρές του ποταμού από το Αντλιοστάσιο μέχρι την γέφυρα Γκίκα με ελάχιστο πλάτος 5,1 μ. με ζώνη φύτευσης έως 1,20μ, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και την κατασκευή προσβάσεων προς το ποτάμι.

Παράλληλα περιλαμβάνει την κατασκευή διαδρομής ήπιας κυκλοφορίας στην οδό Κανούτα από την οδό Χατζηγάκη έως τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ. Ο δρόμος θα είναι ισοϋψής με τα πεζοδρόμια, καταργείται η νησίδα και πλακοστρώνεται. Καταργείται η στάθμευση από την πλευρά του ποταμού.

Τέλος θα υπάρχει ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση ΑμΕΑ με ζώνη όδευσης τυφλών, με ράμπες πρόσβασης κ.α.. Σε όλα τα σημεία της διαδρομής θα μετατοπιστούν στύλοι δικτύων κοινής ωφελείας για ανεμπόδιστη κίνηση πεζού και ποδηλάτη.

Η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πολίτες.»

Δείτε την ανάρτηση: