Mε μια ξεχωριστή ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρεται στη "Βασίλισσα των Λούνα Παρκ", όπως τη χαρακτηρίζει, Μαρία Παναγιωτοπούλου.
Όπως σημειώνει  «ο άνθρωπος που μας "μεγάλωσε" με την μπαλαρίνα υπό τους ήχους του Samurai, του Maria Magdalena και των Bad Boys Blue!»
Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:
Γνωρίζεις κάθε λογής ανθρώπους στο Δήμο. Και είναι από τα περίεργα, αλλά και όμορφα στοιχεία της "δουλειάς" αυτής. Ότι μπορεί στις 09.00 να έχεις ραντεβού για ένα πρόγραμμα εκατομμυρίων ευρώ, στις 09.30 με τον παππούλη που έχει πρόβλημα με ένα πλακάκι στη γειτονιά του και στις 10.00 να ξεκινήσεις κουβέντα για την πιο hi tech εφαρμογή με δυο τρελαμένους πιτσιρικάδες.
Ξεχωριστή θέση σε όλα τα παραπάνω έχουν άνθρωποι για τους οποίους δεν θα διαβάσεις σχεδόν πουθενά, έχουν όμως δημιουργήσει το δικό τους μύθο.
Η Μαρία Παναγιωτοπούλου είναι μία τέτοια περίπτωση. Η "Βασίλισσα των Λούνα Παρκ", ο άνθρωπος που μας "μεγάλωσε" με την μπαλαρίνα υπό τους ήχους του Samurai, του Maria Magdalena και των Bad Boys Blue!
Κάθε Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα έχουμε το ετήσιο πανηγύρι μας, το "παζάρι", ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και την περιμένουμε. Αρχές Αυγούστου η Μαρία θα έρθει στο Δημαρχείο να "χτυπήσει" το Λούνα Παρκ, κουβαλώντας την χαρακτηριστική δερμάτινη τσάντα της, αρχίζοντας τα παζάρια. Παζάρι χωρίς παζάρια δεν γίνεται!
Όλοι έχουν να πουν μια ιστορία για εκείνη, η δική της όμως είναι μάλλον η πλέον στενάχωρη.
Δεν το βάζει κάτω.

Απίστευτη, παρά την ηλικία της (συγγνώμη Μαρία), γυρνάει όλη την Ελλάδα και κυνηγάει τη δουλειά της με πάθος, σαν να είναι 30. Και ας χτυπάει... double score+ΦΠΑ σε χρόνια!
Έχω την αίσθηση πως πάει και στο κομμωτήριο πριν έρθει στο Δημαρχείο αλλά δεν την ρώτησα ποτέ!
Και γιατί της αφιερώνω αυτές τις γραμμές;
Πέρυσι δεν τα βρήκαμε, θεώρησε ακριβές τις τιμές και έφυγε. Αρπαχτήκαμε και λίγο αν και με ξέρει "από 5 χρονών με κοντά παντελονάκια" όπως πάντα μου λέει!
Φέτος ξανάρθε. Αν και ανεβάσαμε λίγο τις τιμές, αν και πάλι μου γκρίνιαξε λέγοντας πως δεν θα συμμετέχει, τελικά την ώρα της δημοπρασίας το παραδέχτηκε: "Χρωστάω κάτι από πέρυσι στο Δήμο και θέλω να είμαι εντάξει!" είπε και έδωσε το ποσό που ζητούσαμε!
Ναι, σε κάποιους ανθρώπους οφείλεις να αναγνωρίσεις την ευθύτητα, την ντομπροσύνη, την ιστορία τους.
Θα τη δείτε σε κάποιο από τα πανηγύρια της χώρας, συνήθως στον γκισέ από τα συγκρουόμενα, τα οποία είναι η μεγάλη της αγάπη.


Δείτε την ανάρτησή του: