Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό και χρειάζονται νοσηλεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων. 

Αυτήν την στιγμή 65 άνθρωποι νοσηλεύονται με βαριά ή πιο ήπια συμπτώματα σε κλίνες που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου, ενώ η ΜΕΘ αδυνατεί, πλέον, να δεχθεί νέα περιστατικά αφού και στα 10 κρεβάτια της νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς. 

Όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας, δεν υπάρχει δυνατότητα και άλλων κλινών ΜΕΘ και στην περίπτωση που χρειαστεί κάποιο περιστατικό διασωλήνωση, θα αρχίσει η διαδικασία της διακομιδής σε άλλο νοσοκομείο.

Παράλληλα, προκειμένου το Νοσοκομείο να αντιμετωπίσει και νέα περιστατικά νοσηλείας ασθενών είναι έτοιμο να διαμορφώσει και την 3η πτέρυγα του 4ου ορόφου σε τμήμα covid με την ανάπτυξη 7 ακόμη κλινών, "ώστε να έχουμε συνολικά 72 κρεβάτια για νοσούντες, ελπίζοντας ότι θα είμαστε καλυμμένοι για τις επόμενες δυο- τρεις μέρες. Κάθε μέρα τα δεδομένα αλλάζουν, και προσαρμόζουμε το νοσοκομείο στις ανάγκες που προκύπτουν", όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ολόκληρη την Θεσσαλία καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας στις ΜΕΘ, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού και στους 4 νομούς της.

Κατά την χθεσινή ημέρα στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας μόλις 3 ήταν οι κενές κλίνες των ΜΕΘ, αφού από τις 68 που διαθέτει οι 65 ήταν κατειλημμένες. 

Πρόκειται για ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας αφού σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα και Λαμία δίνεται μάχη καθημερινά για την εξεύρεση κενής κλίνης ΜΕΘ. 

trikalaenimerosi.gr