Απλές λύσεις με την τεχνολογία, βελτιώνουν μια από τις βασικές υπηρεσίες των Δήμων, αυτή της διαχείρισης Δημοτικών Τελών και Φόρων Ακινήτων. Η νέα εφαρμογή και οι δυνατότητες που ανοίγονται για Δήμους και ΔΕΗ, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα σήμερα στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου η ημερίδα αφορούσε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών των ΟΤΑ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ με τίτλο «Διαχείριση Δημοτικών τελών και Φόρων ακινήτων των Δήμων».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα οφέλη της τεχνολογίας και στις δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων, με παραδείγματα και από τον Δήμο. Τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να την υλοποιήσει, παρουσίασε ο κ. Γ. Τσιάμης, πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, δημοτικός σύμβουλος Δ. Ορχομενού.
Η νέα εφαρμογή είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς αντικαθιστά ένα απαρχαιωμένο σύστημα, της μεταφοράς των δεδομένων με…. δισκέτα ή με σι ντι.
Πλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ηλεκτρικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ανέπτυξε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είναι ασφαλής και πιστοποιημένη. Σε αυτή, ανά πάσα στιγμή, με ασφάλεια και ταχύτητα, καταχωρούνται τα νέα δεδομένα. Αυτά αφορούν σε μεταβολές δημοτικών τελών, τετραγωνικών μέτρων και τιμών ζωών των ακινήτων κάθε Δήμου.


Ετσι, ο πολίτης, οι Δήμοι και ο ΔΕΔΔΗΕ θα απολαμβάνουν:
- ταχύτερη αποστολή των μεταβολών προς τον ΔΕΔΔΗΕ
- μείωση των διαδικασιών των Δήμων (έγγραφα, αποστολή στοιχείων, παρακολούθηση θέματος)
- άμεση ενημέρωση σε περίπτωση προβληματικών αρχείου ή προβληματικών εγγραφών
- ενημέρωση των ΟΤΑ για την αποστολή των μεταβολών από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας
- ενημέρωση των ΟΤΑ για την ιστορικότητα των μεταβολών κάθε περιοχής.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι πλέον, τα δημοτικά Τέλη θα αφορούν σε πραγματικά δεδομένα ως προς το εμβαδόν κάθε ακινήτου, με άμεση επιβεβαίωση και παρακολούθηση. Μια χρονοβόρα διαδικασία, λαμβάνει τέλος.
 Αυτή η εφαρμογή αναπτύχθηκε μεν από τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά η απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να την εφαρμόσει, σημαίνει ότι η συνεργασία αποβαίνει προς όφελος όλων. Η νέα εποχή στην τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή σε κρίσιμες διαδικασίες, που αφορούν άμεσα τον πολίτη.
Τα στοιχεία και την εφαρμογή ανέλυσαν, ο Διευθυντή Δ/νσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Κ. Γιαλελής, ως εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ και ο προϊστάμενος  Υποστήριξης Εφαρμογών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.