Ο προσφυγικός καταυλισμός στην είσοδο των Τρικάλων είναι τελικά μια ειλημμένη απόφαση η οποία έχει αρχίσει να υλοποιείται , χωρίς πάντως οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, που είναι οι κάτοικοι, να έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τις μεταβολές που θα προκαλέσει στην καθημερινότητά τους. Και αυτό γιατί η πόλη είναι απροετοίμαστη να δεχτεί 400 άτομα σε μια από τις εισόδους της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα χωριό αλλοδαπών που θα φυτρώσει ξαφνικά στα Τρίκαλα μεταφέροντας άλλη κουλτούρα και τρόπο ζωής, μακριά από τα δικά μας,  χωρίς στο μεταξύ να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία προσαρμογής.

Οφείλουμε να δεχτούμε και να αγκαλιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όπως άλλωστε το επιβάλει μιας ο ανθρωπισμός μιας πόλης που θέλει να σέβεται τις αξίες του δυτικού πολιτισμού. Πως όμως θα γίνει αυτό μέσα στον αστικό ιστό; Τριγύρω υπάρχουν επιχειρήσεις, πιο πέρα αρχίζουν τα σπίτια. Πως θα οργανωθεί ένας ανοιχτός καταυλισμός και ποιοι θα εγγυηθούν για την εύρυθμη συνύπαρξη των μέσα με τους έξω; Γιατί ο Δήμος δεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ώστε να βρεθεί μια κατάλληλη έκταση εκτός πόλης ώστε να στηθεί ένας αξιοπρεπής οικισμός προσφύγων που να τηρεί τις δέουσες αποστάσεις ασφαλείας στην καθημερινή επαφή των προσφύγων με την πόλη;

Το υπουργείο εθνικής άμυνας ουδόλως ενδιαφέρεται για όλα αυτά. Ούτε επέλεξε ο στρατός τον χώρο του παλιού σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Τον υπέδειξε με την ψήφο του το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα και οι 6 δημοτικές παρατάξεις.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά όσοι δεν βλέπουν τους κίνδυνους εθελοτυφλούν…

Κώστας Τόλης