Από τον Νικόλαο Γκόγκο, υποναύαρχο ΠΝ ε.α. λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:
"Αφορμή  για το σημερινό σημείωμα αποτέλεσε η δήλωση του πρώην υπουργού εθνικής άμυνας κ. Καμένου, στην πρωινή εκπομπή του κ. Παπαδάκη  στον ΑΝΤ1, στην οποία δήλωσε ότι όταν ανέλαβε το υπουργείο, του εισηγήθηκαν να ονομάσει στρατόπεδο με το όνομα στρατηγού Σαράφη.
Είμαι βέβαιος ότι παρόμοια εισήγηση δεν υπήρξε εκ μέρους του ΓΕΣ. Προσωπικά έχω απευθυνθεί στο ΓΕΣ με αίτημα τη μετονομασία του στρατοπέδου Καβράκου. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρότεινα όνομα Σαράφη.
Υπάρχει Πάγια Διαταγή του ΓΕΣ που καθορίζει επακριβώς τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί εκείνος του οποίου το όνομα θα δοθεί σε στρατόπεδο.
Και όπως, χρόνια τώρα, υποστηρίζω ότι πρέπει να μετονομαστεί το στρατόπεδο Καβράκου, το ίδιο υποστηρίζω,  ότι και το όνομα Σαράφης δεν είναι κατάλληλο για το στρατόπεδο της ΣΜΥ. Δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις της Πάγιας Διαταγής του ΓΕΣ. Η Πολιτεία , οι διάφοροι οργανισμοί και οργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να τιμήσουν κάποιον με άλλους τρόπους. Όχι το όνομά τους σε στρατόπεδο.
Η δική μου άποψη είναι να μετονομαστεί το στρατόπεδο Καβράκου σε Στρατόπεδο Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, όπως συμβαίνει και με το Στρατόπεδο Σχολής Ευελπίδων."