13 είναι συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού της μετάλλαξης Δέλτα στην Π.Ε. Τρικάλων, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΕΟΔΥ όπως δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η διασπορά στην περιοχή των Τρικάλων, παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, κρίνεται μικρή, αφού από την αρχή της πανδημίας και έως τις 31 Ιουλίου 2021 ο αριθμός των μολύνσεων της μετάλλαξης Δέλτα ανερχόταν στις 6. Μικρή αύξηση σημειώθηκε στα μέσα Αυγούστου, ενώ ο αριθμός των 13 περιπτώσεων της Δέλτα παραμένει αμετάβλητος τις τελευταίες 3 εβδομάδες. 

Σε ολόκληρη την Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. 

Από την γονιδιωματική ανάλυση σε 788 δείγματα, που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 17 Αυγούστου 2021 έως 03 Σεπτεμβρίου 2021, εντοπίστηκαν συνολικά 772 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC). 

Εκ των 772 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 770 αφορούν στο στέλεχος Delta και 2 αφορούν στο Alpha.

Τέλος, στην Π.Ε. Τρικάλων από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα καταγράφεται 1 κρούσμα που αφορά στο στέλεχος Β.1.1.318. 

trikalaenimerosi.gr