Μια κυπριακή πόλη με προθυμία για εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών ετοιμάζεται να αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δήμος Υψωνα ήδη προετοιμάζει το έδαφος για να υλοποιηθούν δράσεις πληροφορικής και τεχνολογίας που θα μειώνουν το κόστος για τον Δήμο, αλλά και, κυρίως, θα εξυπηρετούν τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος κ. Παντελής  Γεωργίου πρότεινε στον τρικαλινό ομόλογό του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την αδελφοποίηση των δύο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κύπριου Δήμαρχου στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.
 Συνοδεύοντας τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Δήμου Υψωνα, που έπαιξε φιλικό αγώνα με τους Παλαίμαχους του ΑΟ Τρίκαλα, ο Κύπριος Δήμαρχος δεν καθυστέρησε στην υποβολή του αιτήματός του. Εχοντας ήδη επισκεφθεί τα Τρίκαλα πριν δέκα μήνες χρόνο και με διατηρημένες τις επαφές, η σημερινή συζήτηση περιστράφηκε στο Smart Trikala, το project που αφορά στη σύγχρονη πόλη και στις εφαρμογές του για τον Δήμο και τους πολίτες.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Εφη Λεβέντη, Ντίνα Δήμα και Κώστας Ψύχος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Τάκης Παζαΐτης, ωςε μέλος και των τρικαλινών παλαιμάχων, μαζί με τον επίσης παλαίμαχο, Γιώργο Λαγάρα, ο θεσσαλονικιός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Δήμπαλας,  ο πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Συλλόγου παλαιμάχων κ. Αντρος Θεοφάνους και Κυριάκος Αγαθοκλέους και η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Τρικάλων κ. Ευρυδίκη Χαχάμη.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις συσφίγξεις σχέσεων με τον εκτός Ελλάδας ελληνισμό, με την επικείμενη αδελφοποίηση με τον Δήμο Δρόπολης Αλβανίας.